Премиерът Бойко Борисов посети и Симитли по време на днешната

...
Премиерът Бойко Борисов посети и Симитли по време на днешната
Коментари Харесай

Борисов с прозрение в Симитли: И най-големите врагове да работят заедно срещу пандемията

Премиерът Бойко Борисов посети и Симитли по време на днешната си обичайната обиколка. Той се срещна с кмета на града Апостол Апостолов и с кметове на обитаеми места от района, определени с друга политическа поддръжка.

"В тази пандемия спасението на страната в идващите една-две години е и най-непримиримите врагове и съперници да работят дружно, с цел да се измъкнем от рецесията. Шансът да се запазим е единството, тъй като съединението прави силата. " До този извод стигна Борисов пред представителите на локалната власт.

Премиерът акцентира, че във времето на финансова, икономическа и здравна рецесия, породени от COVID-19, би трябвало да сме оптимално солидарни. Добрите стопански резултати на страната ни, които, по думите му, били поддържани в последните години, разрешавали държавното управление през днешния ден да оказва нужната поддръжка и на жителите, и на бизнеса.

В Симитли Борисов прегледа построените нови стадион и многофункционална зала с 600 места за редица типове спорт на закрито, до които са ситуирани административна постройка и плувен басейн.

За миналата година държавното управление е отпуснало на община Симитли близо 5 млн. лева От тях 2 млн. лева са предопределени за ремонт на улици на територията на общината. Близо 1 млн. лева са били утвърдени за аварийно-възстановителни работи по създаване на подпорна стена, а още 1,1 млн. лева били отпуснати за почистването, реконструкцията и укрепването на няколко дерета в града. В края на годината кабинетът е одобрил и трансфер в размер на 800 000 лв. за ремонт, обзавеждане и съоръжение на два центъра за настаняване от фамилен вид за лица с умствена назадничавост с потенциал 30 места, прецизират от държавната пресслужба.

Министър-председателят се срещна и с преподаватели в учебното заведение в Симитли, където посочи и нарастването на учителските заплати и парите, вложени в просветителната инфраструктура.

"Повишение на заплатите се планува и за преподавателите във висшите учебни заведения. А в този момент работим за идващите 4 години и в здравната система да се получават по-високи приходи ", похвали се Борисов. И добави, че ежемесечно продължава изплащането на спомагателните средства от страната за медицинските екипи на първа линия в борбата с COVID-19, както и поддръжката за пенсионерите.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който бе дружно с премиера, добави, че имунизацията против ковид у нас протича сполучливо, а от другата седмица ще има опция да стартира имунизацията на учителите, които желаят да им бъде сложена.

"За наслада броят на оздравелите от ковид всеки ден трайно се усилва, все по-малко са пациентите в интензивните структури, изписват се повече българи и то при най-меките ограничения ", сподели още министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР