Премиерът Бойко Борисов посети храм-паметник Рождество Христово в Шипка. Той

...
Премиерът Бойко Борисов посети храм-паметник Рождество Христово в Шипка. Той
Коментари Харесай

Борисов: В следващите четири години средната заплата ще стане 2000 лв.

Премиерът Бойко Борисов посети храм-паметник " Рождество Христово " в Шипка. Той се включи онлайн.

Министър-председателят получи признателен знак от Старозагорската митрополия поради средствата, отпуснати от държавното управление, за възобновяване на камбанарията.

Кубетата на Храм-паметника " Рождество Христово " в град Шипка към този момент сияят с ново осветяване, инсталирано от община Казанлък. Обновлението бе приветствано персонално от Старозагорският митрополит Киприан, който напомни, че жестът на общината идва в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храма през септември 1902 година.

Премиерът получи признателен знак за възобновяване на камбанарията на храм паметника Рождество Христово в гр. Шипка.

" Идват на 3 март един път в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще създадем на манастира и другото крило, както желаете. Това е наше обвързване, да го създадем ", съобщи при визитата си Борисов. Той напомни, че камбанарията била в извънредно неприятно положение и всеки миг можела да падне.

Той подсети за помощта, оказана от кабинета и на други храмове в страната с думите: " За нас вашите молби са заповед ".

Премиерът съобщи, че в идващите четири години Брутният вътрешен продукт ще стигне до 100 милиарда лева, а междинната работа заплата 2000 лева, санирането също щяло да продължи.

" Още 1-2 месеца би трябвало да се оправим с пандемията. До идващите 4 години, през вчерашния ден правихме планове, ще вдигнем брутния вътрешен артикул до 100 милиарда евро. 196 милиарда лева мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме ръководството, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 милиарда Коронавирусът ни спря за една година ", съобщи министър председателят. И добави: " Убеден съм, че реализираме най-малко 2000 лева междинната работна заплата и нагоре, ще продължим санирането, само че преди всичко са църквите, манастирите и джамиите, тъй като желая всички да са спокойни и да се отдадат на вярата ".



След визитата в храма Борисов беседва с хора от града и инспектира и ремонта на локалното читалище " Светлина " в град Шипка, което също се възвръща със средства, отпуснати от страната.

Борисов посочи и положителните ни другарски връзки с Турция сега: " От война до най-хубави другарски и съседски връзки. За националния ни празник кулата " Атакуле " в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР