Премиерът Бойко Борисов поиска от здравния министър да се проведе

...
Премиерът Бойко Борисов поиска от здравния министър да се проведе
Коментари Харесай

Премиерът: От ЕС могат да кажат, я да видим кой е ваксиниран...

Премиерът Бойко Борисов изиска от здравния министър да се организира подробна разяснителна акция за имунизирането, съобщи, съобщи БНР.

Това стана ясно от предавана във фейсбук ревизия на министър-председателя в пловдивската здравна ревизия. Премиерът позволи, че е допустимо в бъдеще Европейски Съюз да желае документ за имунизиране.

„ Познавайки по какъв начин работи Съюзът, страните членки, както гърците вкараха PCR проби, в един миг, ще кажат я да забележим кой е имунизиран, кой не е. Така че тогава да не се постанова да се вършат повторно… И нали имаме електронен лист “, сподели той.

Електронна система ще издава документ на имунизираните, в случай че им е нужен, изясни министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

От думите на Борисов стана ясна, че сегашната имунизация ще е тест за метода, по който тя ще се случва и следващата година.

„ Днес имаме София, Пловдив и Бургас, Варна, идват през днешния ден. На 28-и – Търново, Враца. И незабавно след Нова година това ще е тъкмо в този момент един тест и към този момент като дойдат десетките хиляди ваксини, към този момент ще бъде по-лесно “, сподели министър председателят.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов сподели, че в армията първо ще бъдат имунизирани лекарите и медиците на „ първа линия “. Ваксинирането на висшето военно управление би трябвало да послужи за образец, добави Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР