Премиерът Бойко Борисов подчерта, че героите трябва да ни обединяват,

...
Премиерът Бойко Борисов подчерта, че героите трябва да ни обединяват,
Коментари Харесай

Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара

Премиерът Бойко Борисов акцентира, че героите би трябвало да ни сплотяват, а не да стават ябълката на раздора. Той съпостави Гоце Делчев с Че Гевара, разяснявайки противоречивата историческа тематика за България и Северна Македония.

Министър-председателят участва на Втория стопански конгрес в Пловдив. Събитието се провежда от Делфийския стопански конгрес. По време на срещата Борисов съобщи, че тематиката за Западните Балкани е рискова и сложна, само че българското председателство е дало рестарт на тази процедура. Премиерът изрази вяра историческата комисия по най-бързия метод да одобри нужните изводи, с цел да може договорът за добросъседство да се съблюдава. Това ще помогне България да продължи оптимално да поддържа Северна Македония за Европейския съюз и НАТО, уточни още той. "Един Че Гевара от Аржентина е отишъл да се бие за свободата на Куба и по-късно е умрял в трета страна. Гоце Делчев е български воин, който се е жертвал и е заложил всичко за свободата на Македония. За наслада Балканите имат сега политици с разсъдък и опит и ще преодолеем тези компликации ", сподели министър председателят.

Борисов се обърна непосредствено към Българска социалистическа партия по отношение на тематиката за нарастването на приходите. Той разясни, че приходи не се подвигат от бюджета, а с бизнес вложения и упрекна социалистите, че при опита си да усилят размера на заплатите самите те са се сринали.

По въпроса за разноските за българската войска, министър-председателят акцентира, че това е нужно, с цел да бъде страната ни съответна.

Премиерът напомни и стартирания градеж на интерконекторната връзка с Гърция и благодари на експертите, които вършат газовите тръбопроводи: "Иска ми се да изградим връзката с Александруполус до автомагистрала Марица, умерено това може да бъде обществено - частно партньорство. От 1 август ни е подготвена Тол системата ". Борисов още веднъж акцентира на положителните си връзки с водача на гръцката опозиционна партия "Нова Демокрация " Кириакос Мицотакис и с премиера на Гърция Алексис Ципрас. Както и на тематиката за инфраструктурата, споменавайки автомагистралите "Тракия " и "Марица " и съвсем приключения градеж на автомагистрала "Струма ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР