Премиерът Бойко Борисов пак подкара джипа на НСО. Този път

...
Премиерът Бойко Борисов пак подкара джипа на НСО. Този път
Коментари Харесай

Борисов обещава от София до Пловдив да се стига за 70 минути с влак

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа на НСО. Този път министър-председателят направи ревизия на железопътната права София-Елин Пелин.

Отново негови спътници са министри - на превоза Росен Желязков, на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Оглеждайки дейностите, Борисов даде обещание след приключването на плана от София до Пловдив да се стига с трен за 70 минути.

Според премиера ще се сътвори опция напредването на хората от крайградските зони към София и назад да се поеме от жп превоз в тясна връзка с градския превоз, главно метрото. Това ще даде комфортна опция на над 3000 индивида от Елин Пелин, Казичене, Искър и други, които всекидневно пътуват с колите си към София.

При осъществяването на плана ще бъдат реконструирани 6 броя мостове, ще се отстранен прелези и на тяхно място ще се построят 17 броя нови надлези и подлези. В 6 гари ще се модернизират пероните за улеснен достъп на жителите и лицата с понижена пъргавина. Проектът се финансира по Механизма за Свързана Европа и е на обща стойност 133 млн. лева, от които 113 млн. лева безплатна помощ от Европейски Съюз и 20 млн. лева национално съфинансиране.

"Това е планувано и за съществуващи прави като Пловдив - Бургас. Трябва да се има поради, че всеки 10 км/ч над 160 км/ч оскъпяват с 10% разноските. От София, като се стартира, през "Подуяне ", "Казичене ", в Елин Пелин, Костенец - нови гари се вършат. В Пазарджик е нова гарата, в Пловдив ", изясни на собствен ред транспортният министър Росен Желязков, а Борисов възкликна "това си е жп автомагистрала "!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР