Премиерът Бойко Борисов отново е на една от инспекциите си.

...
Премиерът Бойко Борисов отново е на една от инспекциите си.
Коментари Харесай

И Младен Маринов се включи в магистралните инспекции на Борисов

Премиерът Бойко Борисов още веднъж е на една от инспекциите си. Този път се прави оглед строителството на тунел "Витиня " на автомагистрала "Хемус ". По-любопитното обаче е, че Борисов е придружаван, както от постоянния му сателит - зам.-министъра Николай Нанков, по този начин и от ексминистъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Младен Маринов изненадващо се завърна в листите на ГЕРБ за идните избори и ще води листата в 26 МИР-София област. Маринов подаде оставка като Министерство на вътрешните работи началник през юли 2020 година - в разгара на митингите за оставката на държавното управление и основния прокурор. Оттеглянето му бе пакетирано с още няколко оставки - на тогавашните министри на финансите и стопанската система Владислав Горанов и Емил Караниколов. Повече от забавен бе претекстът. В прессъобщение, публикувано от ГЕРБ, бе посочено, че Бойко Борисов е взел това решение след среща с регионалните координатори на партията. По време на съвещанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождението на тримата министри с аргумента – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

Половин година по-късно Младен Маринов направи следния прочит на обстановката. Приел да оглави листата на ГЕРБ в качеството си на специалист като част от гражданската квота. "Помня, че когато ме избираха, Движение за права и свободи не ме поддържа. Знам кой е Делян Пеевски, само че не го познавам, а Ахмед Доган в никакъв случай не съм го виждал. Борисов изиска оставката ми, с цел да разсее внушенията ", изясни преди ден Маринов.

Въпреки сигналите за принуждение сред полиция и протестиращи по време на летните митинги ексминистърът сподели, че униформените си свършили съвършено работата. "Българските служители на реда бяха атакувани и унизени. Това беше брутално тъпчене на държавността ", изясни още Маринов.

Владислав Горанов и Емил Караниколов не са в листите на ГЕРБ за вота. След като подаде оставка, Горанов основа консултантска компания. Неотдавна някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заприказва, че Владислав Горанов взе участие и в реденето на листите на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР