Премиерът Бойко Борисов откри снощи икономическия форум в гръцкия град

...
Премиерът Бойко Борисов откри снощи икономическия форум в гръцкия град
Коментари Харесай

Борисов от Делфи: ЕК дава на Балканите 1 млрд. евро за инфраструктура

Премиерът Бойко Борисов откри нощес икономическия конгрес в гръцкия град Делфи, именуван "Малкия Давос ".

Събитието за трета поредна година събра политици, икономисти и специалисти за полемика на новите световни стопански трендове и политическите благоприятни условия за положително ръководство.

Пред останалите участници във форума Борисов съобщи, че Европейската комисия е подготвена да отпусне финансиране през европейски банки по инфраструктурни планове за Балканите за 1 млрд евро.

В своята тирада той подчертава върху смисъла на свързаността сред страните от Европейски Съюз и Западните Балкани. Той акцентира, че в случай че се осъществят плановете за коридорите №4, №8 и №10, Дунавската тактика, както и свързването на пристанищата Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе, Балканите ще бъдат едно от най-конкурентоспособните места в света.

Борисов осведоми за извършените срещи в Лондон с Европейската банка за възобновяване и развиване, в София със Световната банка, в Брюксел с Европейската капиталова банка, където към този момент са се обсъждали опциите за финансиране на планове.

Българският министър председател прикани процесът по приобщаването на Западните Балкани да стане необратим и от източник на няколко войни районът да стане едно умерено, европейско място за живеене.

Той счита още, че Еврокомисията би трябвало да създаде критерии, с цел да се оправи с възходящия дълг на огромни и мощни стопански системи като френската и италианската.

Важни са и ограниченията против мигрантската вълна, тъй като хората от нашите страни се опасяват от нея, и то с съображение, сподели Борисов. Той акцентира, че съглашението на Европейски Съюз с Турция за бежанците би трябвало да остане. На 26 март във Варна ще се срещнем с президента на Турция Реджеп Ердоган и ще обсъдим защитата на границите, добави Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР