Премиерът Бойко Борисов откри бронзов бюст на големия български демократ

...
Премиерът Бойко Борисов откри бронзов бюст на големия български демократ
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел: Наследниците на червената буржоа да не ми говорят за апартаменти

Премиерът Бойко Борисов откри бронзов бюст на огромния български демократ и общественик Атанас Буров в Европейския парламент дружно с евродепутата Андрей Ковачев, ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни и водача на ЕНП Манфред Вебер. 

" Атанас Буров е споделил, че би трябвало да бъдем другари с всички, в това число и с Съюз на съветските социалистически републики, само че първи е прозрял, че бъдещето на България е обвързвано с Европа. За страдание опълчването в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма през днешния ден. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне ", съобщи той, визирайки кандидат-евродепутатите на Българска социалистическа партия.

" Не желая да си скапваме настроението, само че желая да се знае какво значи да се живее в боязън. Попитайте наследниците на Буров какво е боязън, същински боязън. Да не можеш да приказваш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда. А какво става в този момент? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми приказват за липса на медийна независимост, когато са обградени от 100 камери и могат да си приказват каквото си желаят ", добави Борисов.

Премиерът също не пропусна да разяснява абсурда с жилищата, закупени от управителни фрагменти на ГЕРБ на преференциални цени, като упрекна критиците на Новодомците във властта в двуличие. През последните няколко дни стана ясно, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, някогашният министър на културата Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта и кумица на Цветанов Ваня Колева са се сдобили с първокласни жилища за доста по-ниска от пазарната им цена в кв. " Изток ".

" Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи боязън. Него са го наричали буржоа. А алената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите жилища тогава - на " Позитано ", на " Оборище ", в центъра? Те ще приказват в този момент за жилища. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите ", възпламени се още Борисов.

" Стига. Не желая да скапвам този прекрасен празник през днешния ден. Още един път желая да благодаря на всички тук ", приключи министър председателят.

На събитието участва и внучката на Атанас Буров - Ивана Стоянова. За първи път част от Европейския парламент ще носи името на български държавник. Решението бе утвърдено от управлението на Екологичен потенциал в края на предходната година, а самодейността е на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Андрей Новаков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР