Премиерът Бойко Борисов отхвърли обвиненията на лидера на БСП Корнелия

...
Премиерът Бойко Борисов отхвърли обвиненията на лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Борисов и Радев лично се договорили за новия антикорупционен орган

Премиерът Бойко Борисов отхвърли обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че не желае президентът да назначава ръководителя на бъдещия самостоятелен антикорупционен орган. По думите му той персонално се е договорил с Румен Радев по какъв начин ще бъде построена структурата му. Изказването му пристигна по време на формалната гала по откриването на нов цех за автомобилни елементи на немската компания " Костал " в Пазарджик, оповестиха от държавния пресцентър.

" С Радев разговаряхме и се договорихме, че дирекция " Антикорупция " в Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) ще отиде към бъдещия антикорупционен орган. Ръководителят на цялото звено ще се избира и назначава от Народното събрание и по този начин то ще е равно отдалечено. Сега тя (бел. ред. Корнелия Нинова) чула-недочула разяснява ", съобщи Борисов.

Вчера правосъдното министерство популяризира плана на антикорупционния закон. Предстои той да премине през публично разискване преди да влезе в пленарна зала.

Борисов разкритикува Нинова, че при ръководството на Българска социалистическа партия се е стигнало до банкрута на КТБ, а от стенограмите на съвещанията за бъдещето на банката се виждало, че той най-яростно е желал някой да поеме отговорност за протичащото се. Премиерът сподели още, че левицата не е спечелила президентските избори, защото е подкрепила самостоятелната кандидатура на Радев.

Минути след изявлението на министър-председателя Нинова му отговори посредством обява в профила си във " Facebook ". Според нея " слуховете приказват разнообразни неща за банкрута на КТБ ".

" Единственото публично, институционализирано решение е отчетът на Специализираната прокуратура. Там се споделя, че има облагодетелствани политици. От какво Ви е боязън този лист да се разгласява? Да не би да сте вътре? ", написа Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прецизира, че е на едно мнение с Борисов, че членовете на самостоятелния антикорупционен орган би трябвало да се избират от Народно заседание. Според нея обаче министър председателят желал да назначи шефа му.

" Ние предлагаме президентът да го назначава, с цел да има съвместен надзор сред управляващите ", написа още Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР