Премиерът Бойко Борисов остро изказа недоволството си от критиките на

...
Премиерът Бойко Борисов остро изказа недоволството си от критиките на
Коментари Харесай

Борисов за президента: Добре, че го пуснах да се покаже с Тръмп

Премиерът Бойко Борисов остро изрече недоволството си от рецензиите на президента Румен Радев към ръководството на страната. Въпреки че по свои думи гледал телевизионната изява на президента едвам "една минута ", Борисов назова президента "двуличен " и озлобен. Злобата идвала тъй като Радев бил подмамен, че водачът на ГЕРБ имал упоритости към президентския пост.

Министър-председателят акцентира, че ръководството на неговата партия е възстановило страната след кабинета на Пламен Орешарски. "Вдига се кредитният рейтинг. Ние платихме съветските централи, за американските централи, за КТБ, която банкрутира при ръководството на Българска социалистическа партия, която издигна Радев за президент ", безапелационен бе министър-председателят

"Президентът го е гняв, че седях пред камината в Белия дом. Като върви в НАТО, му дадох да води делегацията, да седне малко и той до Тръмп да се покаже ", продължи Бойко Борисов във връзка рецензиите на Румен Радев.

Той обърна внимание, че явно Радев "не го харесва ", само че от думите му се разбра, че възприятията като че ли са взаимни. "И аз не го харесвах като началник на Военновъздушни сили, тогава падаха самолети, хеликоптери, в резултат на неговата работа ", добави Борисов.

По мотив желанията на президента да инициира конституционни промени по отношение на избора на самостоятелен прокурор, който да проверява основния прокурор Бойко Борисов съобщи, че това няма да забави измененията, стартирани от държавното управление.

"Докато той инициира аз съм се срещал с зам.-шефа на Венецианската комисия. Аз съм основателят и причинителят да дойдат специалистите на Венецианската комисия, да изготвят отчетите, да създадат рекомендациите ", акцентира водачът на ръководещата партия.

Борисов взе присъединяване в събитие по случай 30-годишнината от основаването на Съюз на демократичните сили.

"Това е нашата партия и когато бяхме дребни и не мислехме, че ще се занимаваме с политика, Съюз на демократичните сили беше нашата партия. Как такава партия се докара да не е водеща политическа сили,?Добре че направихме ГЕРБ, за 10-12 г, с цел да удържим позициите. Люспа по люспа с сътрудници и червени провокатори загубихме президентски и няколко парламентарни избори. Същата мимикрия е отново със своите поръчки. Пак по този начин си направиха президент, точно с люспите, които сякаш се споделят демократи. Кое е демократичното при Българска социалистическа партия и Манолова ", означи министър председателят в словото си.

По думите му неговата партия му е удържала и бетонирала направеното от Съюз на демократичните сили. "Нима не си спомняте опашките за детски храни при ръководството на Българска социалистическа партия?... Хубаво е, че в този момент сме дружно, мощни сме дружно. Абсурдно е болшевик да приказва от името на народа, тъй като точно от името на народа комунистите са основали Народния съд ", добави той.

Накрая Борисов уточни, че е време за равносметка и за ГЕРБ, и за Съюз на демократичните сили - двете партии трябвало да внимават, защото левицата правела "национални произшествия " и след това "излиза все едно нищо не е станало ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР