Премиерът Бойко Борисов не се яви на заседанието по делото,

...
Премиерът Бойко Борисов не се яви на заседанието по делото,
Коментари Харесай

Манолова: Борисов избяга от делото за клевета, за да не го осъдят преди изборите

Премиерът Бойко Борисов не се яви на съвещанието по делото, което Мая Манолова заведе против него за клюка. Следващото съвещание е планувано за 9 март от 9:00 часа.

Председателката на придвижване " Изправи се.бг " съди водача на ГЕРБ поради негови изказвания по време на предизборната акция на локалните избори, че се е срещала с роми в квартал " Волуяк " и че по този начин наречените братя Галеви са помагали в акцията ѝ за кмет на София.

 Мая Манолова докарала на премиера Виж още

" Най-вероятно отлагането на делото се дължи на нежеланието на Борисов да бъде наказан преди изборите. Но би трябвало да има правдивост, не може министър-председател да излезе по малкия екран и да наговори куп неистини за главния си опонент- За нас това дело е значимо, с цел да получи оценка от името на правосъдната система. За сходно държание да си получи той неоправдателното решение. Борисов избяга от съвещанието. Очевидно, че ще избяга и от делото на 9 март, само че ние до дъно ще продължим ", разяснява пред постройката на Софийския областен съд Манолова, която за парламентарните избори на 4 април се сплоти с Отровното трио в обединението " Изправи се! Мутри, вън! ".

" Съдим и кафявите му медии за ежедневните неистини , а калната акция преди изборите към този момент стартира. Заедно можем да демонтираме едноличния модел и да се преборим за независимост на медиите и същинска правосъдна промяна ", добави тя в профила си във Facebook.

Адвокатът на Манолова - Минчо Спасов, добави, че през днешния ден е трябвало да стане ясно дали Борисов или неговият учредителен секретар лъже в своите показания и изказвания. Има несъгласия сред изказванията на Борисов и показанията на организационния секретар на ГЕРБ и основната редакторка на ПИК, които са очевидци в отбрана на премиера, акцентира самата Манолова.

От деловодството обявиха, че отлагането евентуално е поради отсъствие на вещото лице, в тази ситуация - Бойко Борисов.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР