Двама българи се качиха на подиума на Европейската купа за

...
Двама българи се качиха на подиума на Европейската купа за
Коментари Харесай

Злато и бронз за младежите от Европейската купа в Риека

Двама българи се качиха на подиума на Европейската купа за младежи в Риека /Хърватия/. Димитър Господинов взе купата, а Виктор Стерлев се подреди трети при 73-клигорамовите. Това оповестиха от пресцентъра на Българската федерация по джудо.

Господинов преодоля четирима противници – испанеца Пабло Мартинес с ипон, след това Ариел Хабзо (Израел) също с ипон, на полуфиналите се наложи над Федерико Босис (Италия) след две вадзари, а на финала се оправи и с нидерландеца Куинтен ван дер Веен, който преди този момент победи Скерлев.

За Димитър Господинов това е втора купа този сезон след тази от Европейската купа в Сараево.

Скерлев пък в решителната битка за оценката победи французина Колин Чансом след две вадзари. Преди това българинът започва с триумф против различен французин – Молвин Бунго, на четвъртфиналите се оправи с Давид Леон Нуерта, а на полуфинала не съумя против нидерландеца Веен след две вадзари.

И двамата медалисти са състезатели на столичния „ Шун джудо “, а в ъгъла им бе техния персонален треньор Свилен Скерлев .

При 60-килограмовите Денис Гълъбов записа победа и загуба. А на следващия ден на татамито ще излезе Деница Георгиева (52).

Министър Тодоров: Големият проблем е освен в неналичието на пари за просвета, а и в метода им на систематизиране

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР