Премиерът Бойко Борисов, който изкара коронавируса и от два дни

...
Премиерът Бойко Борисов, който изкара коронавируса и от два дни
Коментари Харесай

Борисов инспектира Пирогов, след като пребори ковид

Премиерът Бойко Борисов, който изкара ковид и от два дни стартира да се появява обществено, направи ревизия на работата на " Пирогов ". Пред най-голямата незабавна болница Борисов бе посрещнат от шефа й проф. Асен Балтов и от здравния министър проф. Костадин Ангелов, а Борисов ги поздрави не с здрависване, а с почукване пестник в пестник. 

Преди да влезе в постройката на " Пирогов ", Борисов, който бе с защитна маска на лицето и която понякога му падаше, мина около фургоните, където се взимат проучвания на пациенти за Коронавирус. Вътре в болничното заведение проф. Балтов му обясни за триажа, за шоковата зала, както и за незабавния банкет на инфектирани с ковид. Балтов заяви, че започва ремонт на цялото незабавно поделение в " Пирогов ", на което министърът отговори, че ремонтите работи стартират от средата на декември. Борисов пък даде точна дата - 15 декември старт!

" Пирогов " се потвърди като един от най-хубавите ни батальони... Най-новите роботи, които са тука, да лекуваме хората, саниране... ", разясняваше Борисов, до момента в който вървеше из болничните коридори.

Проф. Балтов го разведе и из клиниката, в която се влага, изясни му в детайли какви са проектите за сегашното и бъдещето, сподели му къде е триажът, къде е апаратурата за ядрено-магнитен резонанс, описа му по какъв начин новият апарат " те сканира, прави 3D и 2D визуализация ". " Всеки би трябвало да схваща от каквото схваща ", обърна се Борисов към доктор.

При срещите си с медиците по коридорите и кабинетите в лечебното заведение министър председателят питаше: " Харесва ли ви? ", а в отговор единия път получи: " На Вас харесва ли ви ". На което Борисов отвърна, че не схваща. " Пациентите ще са признателни ", получи увещание той. И единствено попита дали за това, което вижда, са били отпуснати пари от Министерския съвет. Здравният министър посочи, че става дума за 2.5 млн. лева

Директорът на " Пирогов " още веднъж сподели, че болничното заведение разкрива още 400 кревати за приблизително тежки и тежки случаи на ковид. Но изведе министър-председателя от изхода " на чистия поток " - звеното в болничното заведение, което е за пациенти без Коронавирус.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР