Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти разследването срещу 16-годишния ученик

...
Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти разследването срещу 16-годишния ученик
Коментари Харесай

Борисов: Откритите в Пловдив бомби са чудовищни, в пъти по-силни от тази в Сарафово

Премиерът Бойко Борисов разяснява пред публицисти следствието против 16-годишния възпитаник от Пловдив, който беше упрекнат в подготовка на терористичен акт, откакто в дома му бяха открити полуготово взривно устройство и субстанции, с които могат да се изработят още такива.

" Бяха публикувани видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих сътрудниците от Отряда за битка с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те споделиха, че това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора, и са няколко пъти по- мощни от тази в Сарафово ", съобщи Борисов.

В отговор на въпрос било ли е неточност, че е оповестен казусът, той отговори:

" Няма по какъв начин да не оповестим случая, тъй като влиза в съда. Не можем да го скрием. Хайде да си мерите приказките. Не би трябвало да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним ".

Все отново той добави:

" Кой е индивидът, кое е фамилията му - всеки може да се снабди с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър публицист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на популярен, в тази ситуация това ни носи вреда. Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са същински медии. Благодаря им ".

Попитан до каква степен е стигнала концепцията за основаването на антитерористичните центрове, министър-председателят заяви:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР