Премиерът Бойко Борисов каза пред журналисти във Велико Търново, че

...
Премиерът Бойко Борисов каза пред журналисти във Велико Търново, че
Коментари Харесай

Борисов няма да се кандидатира за премиер

Премиерът Бойко Борисов сподели пред публицисти във Велико Търново, че той няма да е претендент за министър председател в идващото държавно управление. Посещението на Борисов беше излъчено онлайн на страницата му във Facebook.

Ще ви кажа кое ще е предлагането на ГЕРБ за министър председател откакто получим мандата. Имаме най-малко една седмица да вършим предлагането, добави той.

Така или другояче доста хора, държат да съм аз /кандидат за премиер/, само че смятам, че обединяването прави силата и не е редно като президента Румен Радев да деля нацията, и по тази причина няма да съм аз, сподели Борисов на няколко журналистически въпроса дали той ще е претендент за министър-председател.

Той уточни, че партия ГЕРБ е подготвена да поддържа и друго държавно управление и не се плаши от предварителни парламенти избори, в случай че не се стигне до утвърждение на нов кабинет.
Неслучайно сме първа политическа мощ след пет поредни парламентарни избори и там където направихме смени след общинските избори си повишихме резултатите, добави той.

В коментар за имунизациите против ковид Борисов съобщи, че има кой да се произнесе дали другите ограничавания върху използването им съставляват комерсиална война. Премиерът добави, че това може да попречи на имунизационния проект у нас: 

" Една по една имунизациите биват опорочавани. Хората се плашат, за две от тях споделят, че има риск – " Джонсън и Джонсън "  спряха договорите за Европейски Съюз. Това може до някъде да ни попречи на имунизационния проект, само че най-малко към този момент с " Пфайзер "  хората са спокойни с нея, оптимално да се слага и нека всичко да е наред, тъй като към този момент се приказва за френски вариант, доста рисков ".

Правителството организира през днешния ден последното си постоянно съвещание преди да подаде оставка пред новия парламент. До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и " Обединени патриоти " ще заседава в оставка. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР