Премиерът Бойко Борисов изнася важна реч в Брюксел. Затвори ли

...
Премиерът Бойко Борисов изнася важна реч в Брюксел. Затвори ли
Коментари Харесай

В момента! Борисов с важна реч в Брюксел: България не е в Шенген, а Гърция е - не е справедливо!

Премиерът Бойко Борисов изнася значима тирада в Брюксел. " Затвори ли да вдигнем, мигрантите не желаят да остават в България ", съобщи той първоначално.

Темата е бежанците. Борисов изясни, че би трябвало ясно да се разделят - такива, които бягат от войната и дружгите - икономическите мигранти.

Благодаря на баварците, 2 са тематиките, които съставляват някакъв интерес за вас - сигурност и миграция. Не употребявам мощен израз, тъй като много години участвам на препоръки и срещи. Толкова тежки обиди и квалификации не съм допускал, че могат да бъдат произнасяни обществено от страни-членки. Разбира се, България е образец. Има страни в Европейски Съюз, чиито ръководства станаха радикално разнообразни от обичайните единствено поради мигрантската вълна ", съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където дойде през днешния ден за официалния концерт във връзка откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Истината е, че войните, които се организираха, донесоха големи вреди. Външната ни дипломация се провали в цялата си част - милиони жертви, опустошени страни ", добави той.

" Всеки, който се занимава със строителство, може да си показа какъв брой трилиони долари или евра са нужни за възобновяване на Афганистан, Сирия. Ако тук ни целят с ракети в този момент, и ние ще бягаме. Провалът ни е във външната политика, всичко се обърна и пристигна като проблем в Европа. Това са истините и до този миг никой не е могъл да ме обори ", сподели още Борисов.

България е образец по какъв начин бързо успяхме да създадем заграждения. Тук има и една огромна неправда - най-добре защитаваната граница, запитвам в едната страна толкоз милиарди вляха, а резултатът е доста дребен. България има нулев напън от мигранти, в това време България не е в Шенген, в това време Гърция е - просто не е заслужено, съобщи министър председателят. И си измисляте някакви претекстове, които ги няма, и все по-трудно ще става да си ги измисляте.

Българският поданик дава стотици милиони за европейската сигурност. Релокацията не работи, тези хора желаят да дойдат в Германия, те не желаят да стоят в българия. Прибираме ги, те отново бягат. Другият въпрос за релокацията е да създадем затвори, това обаче няма по какъв начин да стане поради хумаността, добави той.

Виждате по какъв начин минаха изборите, даже виждате една Германия, която постоянно е била образец, месеци наред не може да сформира държавно управление поради казуса с мигрантите. В Австрия е същото, в Унгария също, уточни още Борисов. 

За да защитим това, което в разнообразни райони се предизвиква, вадим от нашите пари. Трябва да се продължи съглашението с Турция. Без това съглашение Европа няма късмет да се оправи, отсече Борисов.

На границата би трябвало да се хвърлят напъните да се разделят едните от другите и да се изградят центрове за сигурност, уточни министър председателят.

Той уточни, че не харесва терминът Западни Балкани, тъй като Балканите са едни. Няма по какъв начин Македония да тръгне напред, до момента в който не се реши казусът с името, отсече той. 

Според премиера България може да бъде неофициален водач сега на Балканите, другояче не е допустимо, тъй като всички страни са " велики ", написа ПИК.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР