Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев честитиха днешния национален

...
Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев честитиха днешния национален
Коментари Харесай

Премиерът и президентът поздравиха българите по случай Деня на Независимостта

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев честитиха днешния народен празник в обществената мрежа „ Фейсбук”.

„ Обявяването на независимостта е едно самоуверено и значимо събитие, с което българският народ се гордее! Постижение, поставило завършек на дългия път към националното избавление, за което доста почтени българи са се борили”, написа Борисов в персоналния си профил.
Честваме 111 години от оповестяването на Независимостта на България В цялата страна ще има публични празнувания и тържества, кулминационната точка е във Велико Търново
„ 111 години след този самоуверен политически акт, ние продължаваме развиването на страната ни по европейски, следвайки идеалите за независимост и независимост”, написа още министър председателят.



Той прикани да бъдем по-уверени и по-единни в дейностите си, както са били нашите предшественици.
Десетки родолюбци се събраха на Паметника на Независимостта в София Te носeха трибагреници и цветя в символ на респект
„ На 22 септември 1908 година с достолепие и смелост българската страна зае своето пълноправно място на интернационалната политическа сцена. За едвам 30 години след Освобождението израсна потомство държавници, което с воля и поредност формулира и проправи пътя на националния ни блян. В тези тежки дни страната ни съумя да стане районен водач и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент”, написа президентът във „ Фейсбук”.



" Днес сме изправени пред своя личен 30-годишен вододел. Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред минава през също толкоз значими провокации, очакващи своето решение ", написа Радев в персоналния си профил.
Проф. Пламен Павлов: Независимостта е празник на българите, освен на България Той подсети, че трима от министрите през 1908 година са били от чужбина, двама са бесарабски българи
" И преди столетие, и през днешния ден самостоятелна България значи правдивост, развиване, европейска вероятност. От нас зависи дали ще се задоволим с сегашното си състояние или ще се борим, сходно на предците ни, с цел да моделираме личната си историческа орис. Нека с разсъдък и самочувствие да работим за построяването на съвременна България. Честит празник! ", написа Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР