Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер
Коментари Харесай

Борисов и Юнкер ще обсъдят подготовката ни за председателството

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещнат след броени дни в Брюксел. Според зам.-говорителя на Европейска комисия Мина Андреева срещата ще бъде "оценка за това какъв брой е готова България " за идното председателство на Съвета на Европейски Съюз, което ще стартира през януари 2018 година.

Андреева посочи, че на срещата, която ще се състои на 8 ноември, българските политици ще имат опция за първи път да се срещнат с сътрудниците си, с които ще работят по време на европредседателството.

Очаква се министърът, отговарящ за подготовката на страната ни - Лиляна Павлова, да показа общите цели по време на българското председателство. Павлова ще изясни и по какъв начин върви координацията на работата, посочи Мина Андреева.

Зам.-говорителката на Европейска комисия добави, че по време на срещата Юнкер сигурно ще повтори позицията си за значимостта от приемането на България в Шенген.

Освен това всеки еврокомисар ще се запознае със "секторалния си министър " от българска страна.

Андреева заяви, че на 11 и 12 януари Жан-Клод Юнкер ще бъде в София и ще взе участие в формалното разкриване на българското председателство.

"Това е неповторима опция за България да реши какво ще се разисква на европейско равнища, по какъв начин ще се одобряват значими решения и какво ще бъде бъдещето на Европа ", добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР