Премиерът Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха днес

...
Премиерът Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха днес
Коментари Харесай

Внасяме китайски маски и респиратори за 1,4 млн. евро

Премиерът Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет организираха през днешния ден изключително държавно съвещание посредством видеоконферентна връзка. Те утвърдиха контракт с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на персонални защитни средства и здравна инсталация. Съгласно контракта със средства, предоставени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, Министерството на здравеопазването ще закупи 1 176 770 бр. защитни маски на стойност 1 412 124 евро и 50 респираторни апарата на стойност 1 500 000 евро.

Личните защитни средства, които ще дойдат по линия на контракта с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия, ще бъдат предоставени на чиновниците на районните здравни инспекции в страната, органите на Министерство на вътрешните работи и МО, Агенция „ Митници “, както и на чиновници на други институции, работещи на граничните контролно-пропускателни пунктове. На лечебни заведения, които обезпечават лекуването на пациенти с COVID-19, ще бъдат предоставени респираторните апарати.

Очакванията на Министерството на здравеопазването са в къси периоди договорът да бъде подписан и доставката да дойде в България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР