Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен

...
Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен
Коментари Харесай

Борисов подари на Вучич картина от строежа на Балкански поток

Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен министър Никола Селакович подарък за президента на западната ни съседка Александър Вучич, пише белградският ежедневник „ Новости “, представен от Сръбското издание посочва, че става въпрос за картина, запечатваща момента от откриването на работата по градежа на газопровода „ Балкански поток “ и пуска фотография.

" Новости "  отбелязва, че Селакович е разговарял с Борисов за политическото, инфраструктурното и икономическото съдействие сред двете страни, но и за ограниченията, предприети в битката против вируса Covid-19.

На срещата на първия посланик на Белград с българската му сътрудник Екатерина Захариева, отбелязва „ Новости “, двамата са установили, че отличните персонални връзки сред сръбския президент и българския министър-председател са от огромно значение за двустранното съдействие сред двете страни, което би трябвало да се ускори посредством политически разговор на равнище външни министри.

Първото, което е направил сръбският министър след идването си е било да посети храма Света Неделя, където се е поклонил пред мощите на Светия цар Милутин и е разговарял с генералния секретар на Синода на Българската православна черква свещеник Герасим.

Следобед той се срещна и с президента на България Румен Радев, отбелязва изданието. Това е първото публично двустранно посещаване на равнище външни министри от 2014 г. насам.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР