Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона с турския президент

...
Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона с турския президент
Коментари Харесай

Борисов и Ердоган са разговаряли по телефона

Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заяви нощес турският уебсайт. В сбитото известие се споделя, че двамата са разискали стъпки за възстановяване на двустранното съдействие, както и районни въпроси. Българската страна мълчи по този въпрос, макар че нормално Борисов не пропуща да се похвали с интернационалните си контакти.

Новината за извършения диалог идва ден откакто " Шпигел " разгласява свое следствие, в което твърди, че българската страна е нарушила интернационалните конвенции и правни правила, като е помогнала на Турция в преследването на съперници на режима в Анкара. Разследването се базира на секретни грами от турското посолство в София.

Става дума за предприемача Абдула Бююк, който беше търсен в южната ни съседка поради съмнения за връзки с организацията на проповедника Фетулах Гюлен. В дълбока тайна той бе предаден на турските власти през август 2016 година, откакто у нас му беше отказано политическо леговище.  " Веднага след опита за прелом в Турция министър председателят Борисов и ръководителят на тайните служби се срещнаха с турския дипломат в София. Според турски дипломатически отчет диалогът е бил за случая с Бююк. " Г-н Борисов схваща какъв брой е сериозен въпросът... Правилното в този момент ще е да се провежда персонална среща на най-високо държавно равнище сред правосъдните органи, с цел да стартира нов правосъден развой ", написа в документа. В друга грама от посолството турските дипломати афишират, че българският министър председател ще помогне да се откри " бързо споразумяване на въпроса ", споделя " Шпигел ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР