Премиерът Бойко Борисов е бил на разпит в прокуратурата заради

...
Премиерът Бойко Борисов е бил на разпит в прокуратурата заради
Коментари Харесай

Борисов е разпитан заради публикациите за къща в Барселона, твърдят от прокуратурата

Премиерът Бойко Борисов е бил на разпит в прокуратурата поради изявления, че е обвързван с покупката на първокласна къща в Барселона. Това излиза наяве от отговори на държавното обвиняване на въпроси на Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ), качени на уеб страницата на Европейския парламент. Въпросът дали прокуратурата работи по този проблем е един от 29-те, които от ЛИБЕ изпратиха до основния прокурор Иван Гешев.

Проверката е формирана откакто испанският вестник „ Ел Периодико “ разгласява обстойно следствие за къщата в Барселона. На 4 март наблюдаващият прокурор е изискал спомагателна информация от испанските управляващи и му е било отговорено, че следствието се води от каталунската полиция и специфичен прокурор. Данни за самото следствие към момента не са предоставени. Затова и поради продължаващите одитни инспекции у нас, инспекцията продължава, излиза наяве от отговора на държавното обвиняване до ЛИБЕ.

Иван Гешев се съгласява с евродепутатите, че върховенството на закона у нас е застрашено, само че сочи като цел прокуратурата, атакувана от разследвани лица с финансови и политически лостове.

Обвинител номер едно ги осведоми за прокурорското заседание в Бояна, приключило с декларация в отбрана независимостта на прокуратурата. Разказва и за следствията против до неотдавна недосегаеми предприемачи и за делата против представители на властта.

Разгласяването на доказателства от досъдебни производства е обяснено с високия медиен и публичен интерес.

„ Противодействието на престъпността през последните 2 години е невиждано след 1989 година “, написа основният прокурор до евродепутатите. Въпросите бяха изпратени по отношение на идния спор за България в Европарламента в понеделник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР