Премиерът Бойко Борисов даде втори извънреден брифинг за деня, на

...
Премиерът Бойко Борисов даде втори извънреден брифинг за деня, на
Коментари Харесай

Борисов разшири атаката срещу Радев и НСО

Премиерът Бойко Борисов даде втори ексклузивен брифинг за деня, на който сподели заповед на НСО, в която подрежда на Морска администрация да спре плаването в региона на Росенец до 15 септември. " Подписана е от ген.Станчев, назначен от президента Радев!. И какво ще излезе? Правителството извършва заповед да охранява Доган! ", разгневи се той. Борисов обвърза заповедта на НСО с плануваното за на следващия ден всеобщо плажуване край Росенец.

Писмото на НСО до Морска администрация е от през вчерашния ден. Транспортният министър Росен Желязков,, под чието предписание е " Морска администрация ", съобщи, че няма пояснение за какво се постанова тази защита и в такива периоди. " Защо тъкмо през вчерашния ден НСО реши да наложи ограничавания върху тази акватория? ", попита той. Според него това е опит за " замесване на държавни органи в политически подтекст ". " Какъв би бил коментарът за неизпълнението на вменени по закон отговорности на тези органи?! ", запита още министър Желязков.

Борисов съобщи, че ще разпореди на вицепремиера Красимир Каракачанов да ревизира дали е допустимо държавното управление да не се извърши заповедта на НСО за защита на морето край Росенец. " Да се откри законова форма, в случай че би трябвало среща с началника на НСО, да отдръпна заповедта ", съобщи Борисов.

" Нито един боец, нито един кораб няма да бъде зает с осъществяване на сходни писма. Флотът няма отговорности да охранява никакви акватории и паркове. Ще извърша разпореждането на премиера. Плажът е изключителна държавна благосъстоятелност и никой не може да спре хората, в случай че отидат да се пекат на него. Ако обаче отиват да вършат манифестации и митинги, би трябвало позволение от община Бургас ", съобщи Каракачанов. Той подчерта още, че и нито един български боец не би захвърлил националното знаме. И попита за какво началникът на НСО към момента не е взел ограничения против тези свои чиновници.

" Днес ни е толкоз значим ден поради чакалнята за еврозоната, а ние хабим толкоз сила! Министерство на вътрешните работи дано вземе нужните ограничения. Партиите да се пазят от провокации. И гражданският, и етническият мир е значим. Пак нас ни изтъпанват. Не е почтено! ", сподели Борисов.

" Истински скърбя, че върху НСО се оказва подобен политически напън ", разяснява министър председателят. " Сигурен съм, че на работещите там им е доста тежко, като виждат по какъв начин политиците се замерят. Винаги съм им оказвал цялостно подпомагане, в това число и финансово посредством Министерството на финансите. На мига! ", сподели още Борисов.

На въпрос до каква степен Доган ръководи страната, Борисов влезе в пояснения за Морска администрация. " Хубаво е, че на вчерашната колекция пред президентството Движение за права и свободи липсваше. Може би е време да се върне в двойните и тройните обединения. Сега са надалеч от всевъзможен надзор. ", сподели той.

Борисов ненадейно се тормози от тишината, която царяла в медиите за нападението на Слави Ангелов. Спомена го по отношение на Движение за права и свободи, само че не се разбра в каква.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР