Премиерът Борисов трябва да вземе тежко политическо решение за случая

...
Премиерът Борисов трябва да вземе тежко политическо решение за случая
Коментари Харесай

Цветанов: Не се сърдя на Сидеров, но Борисов трябва да вземе тежко решение

Премиерът Борисов би трябвало да вземе тежко политическо решение за случая " Скрипал ". България би трябвало да бъде солидарна с Англия и с демократичните общества. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Народното събрание.

На въпрос дали взаимност значи и дейности, Цветанов отговори позитивно. Той обърна внимание, че изпълнителната власт би трябвало да вземе това решение. Цветанов разясни, че е имало единна позиция на водачите на Европейски Съюз за продължение на глобите против Русия, по този начин всички страни от Европейски Съюз са солидарни към Англия.

„ Дали се подхващат идващите стъпки за отзоваване на дипломати от Русия, това към този момент е в пълномощията и компетентността на изпълнителната власт “, сподели Цветанов.

По думите му след срещата на Бойко Борисов с българския дипломат в Русия Бойко Коцев ще има публично изказване. „ Не мога да се дразня на Волен Сидеров. Уважавам всяка позиция. Всяка една партия в обединението може да има своя позиция “, безапелационен бе той. Цветанов напомни, че само решенията по отношение на външната политика се вземат от изпълнителната власт. Това е регламентирано в Чл. 105 от Конституцията на България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР