Премиерът Борисов посети новото кръговото кръстовище на ул. „Розова долина“

...
Премиерът Борисов посети новото кръговото кръстовище на ул. „Розова долина“
Коментари Харесай

Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти в Сливен

Премиерът Борисов посети новото кръговото кръстовище на ул. „ Розова котловина “ в града, за което държавното управление отпусна над 2 322 000 лева без Данък добавена стойност. Кметът на Сливен Стефан Радев съобщи, че 400 000 хиляди лв. са спестени от публичната поръчка за кръстовището. „ За първи път някой кмет да спести от поправки. Останалите пари ще ви ги оставим за детска градина “, съобщи Бойко Борисов.

Градоначалникът на Сливен акцентира, че без мощни финанси няма по какъв начин да има мощни общини. Министър-председателят Бойко Борисов видя и санираните жилищни блокове в кв. „ Сини камъни “, където има санирани 51 жилището по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания през предходната година.

„ Сега почнаха всички да желаят санирането. Когато Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи говореха срещу санирането, вие мълчахте. Сега видяха, че има 3 милиарда лв. остатък. Управлява се от положителни стопани, по тази причина страната има остатък “, акцентира министър председателят Борисов. Кметът също удостовери, че в града продължава да има огромен интерес към програмата за саниране на здания. „ Всички се надяват да продължи програмата, с цел да се включат повече, в никакъв случай не е правена такава огромна инвестиция “, добави още градоначалникът на Сливен. Санирането продължава и сега и по друга постройка в квартала, където живеят 230 души. В община Сливен са приключени 18 от утвърдените за присъединяване в програмата 51 здания.

Премиерът Борисов видя и актуализирания парк по поречието на река Асеновска по ул. „ Раковски “ - „ Антим 1 “ - ул. „ Димитър Пехливанов “, за чийто пробив държавното управление отпусна 1,6 милиона лв.. С предоставеното от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ финансиране в размер на 2,2 млн. лева са актуализирани 38 хиляди кв. м публични пространства по двата бряга на р. Асеновска и в ж.к. „ Република “ в Сливен, които в продължение на години са били изоставени и даже рискови. Изградени са площадка за ръководство на детски колела, велосипедни и пешеходни алеи и алея за тичане. Обособени са площадки за деца на друга възраст и с разнообразни типове уреди, спортни площадки, шадраван с падаща вода и питейни фонтани. Монтирани са арки, беседки и перголи.

Има ново осветяване и видеонаблюдение. Районът е озеленен. Обособени са нови паркоместа. Министър-председателят Борисов беше осведомен и за ремонта на зала „ Асеновец “ в града, за който Министерският съвет даде 1,4 милиона лв..

Сградата не е обновявана от построяването й през 70-те години. „ Над 40 хиляди деца, които в никакъв случай не са ходили на учебно заведение, ги вкарахме в класните стаи. Тази стратегия работи доста добре “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в ремонтираната детска градина в гр. Сливен. Учебното заведение се обновява с 1,1 млн. лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. В нея има 140 деца и една група за деца със специфични потребности. „ Обмисляме да създадем и безвъзмездна храна за детските градини “, добави още министър председателят Борисов пред учителите в детското образователно заведение. От управлението на детската градина разясниха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те показаха задоволството си пред премиера от обновяването на постройката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР