Премиерът Борисов и министърът на здравеопазването се срещнаха с проф.

...
Премиерът Борисов и министърът на здравеопазването се срещнаха с проф.
Коментари Харесай

Петима българи годишно ще имат шанс за белодробна трансплантация във Виена

Премиерът Борисов и министърът на опазването на здравето се срещнаха с проф. Валтер Клепетко, началник на Клиниката по белодробна хирургия в Университетската болница във Виена. След срещата стана ясно, че е било подписано съглашение сред България и клиниката във Виена. Според съглашението български експерти от болничното заведение " Св. Екатерия " ще може да се образоват във Виена до 2021 година, когато ще може да се правят и белодробни трансплантации в България. По време на образованието всяка година по 5 български пациенти ще може да отпътуват за трансплантация в клиниката във Виена.

Вижте повече в директното включване на Паулина Найденова

Кирил Ананиев, здравен министър: Днес организирахме извънредно градивни и потребни диалози и начертахме стъпките, които предстоят пред нас в бъдеще, с оглед да решим разнообразни проблеми, свързани с образованието, трансплантацията, донорството в региона на белодробната трансплантация.
Трансплантациите във Виена могат да стартират неотложно. Приоритетно ще бъдат изпращани младежите. В момента 13 души се нуждаят от белодробна трансплантация. Три от дамите са в извънредно тежко положение.

След прекосяване сполучливо на трансплантацията, българските пациенти ще може да бъдат следени у нас в болничното заведение " Св. Екатерина ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР