Премиерът Борисов е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура“, спазвайки закона,

...
Премиерът Борисов е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура“, спазвайки закона,
Коментари Харесай

Борисов: АПИ да извади „Джи Пи Груп“ от проектите с европейско и държавно финансиране


Премиерът Борисов е упълномощил на Агенция „ Пътна инфраструктура “, спазвайки закона, да откри форми и още през днешния ден да извади от плановете с европейско и държавно финансиране компания „ Джи Пи Груп “. „ Моята политическа воля стига до там, че всеки, който е обвинен, и против който тече следствие, да бъде изваден от състезанията до доказване на правотата и невинността му “, съобщи Бойко Борисов, представен от Агенция Фокус.

Борисов посочи, че е разпоредил на шефа на АПИ Светослав Глосов да стартират инспекции на пътните поправки, осъществявани от компания „ Джи Пи Груп “. „ Не мога да позволи при толкоз доста старания, които поставяме, да има пропуски, единствените ми искания към строителите са били качество и период “, съобщи Борисов. По думите му, когато има подозрения за злоупотреби, а тече следствие, би трябвало да се ползват сходни ограничения.

Премиерът напомни случаите, при които 19 км от АМ„ Тракия “ при Ямбол са били ремонтирани още веднъж поради икономисан асфалт, както и сходен случай при Ябланица. Според Борисов всеки би трябвало да си носи отговорността, вместо да се петни името на държавното управление.

Светослав Глосов посочи за БНР, че сега “Джи Пи Груп “ вземат участие в план по линията на трансграничното съдействие за създаване на пътя от Кърджали до новия граничен пункт до Рудозем. " Този контракт не може да бъде преустановен “, акцентира Глосов, само че добави, че ще има спомагателна инспекция на компанията – на две други нейни участия в построяването на инфраструктурни обекти.

Ще бъде направена прецизна инспекция на качеството на строителството на пътната права от Кърджали до границата, която сега се строи от същата компания за 9 млн. лева, разясни шефът на АПИ.

Прокуратурата проверява „ Джи Пи Груп “ след поредност от следствия на уеб страницата " Биволъ " по отношение на възможни злоупотреби с европейски средства от компанията. Скандалът се развихри, след невиждан арест и задържане в полицията на двама публицисти - българин и румънец, работещи по едно от следствията на " Биволъ ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР