Премиерът Борисов да си озапти министрите и да накара депутатите

...
Премиерът Борисов да си озапти министрите и да накара депутатите
Коментари Харесай

Мая Манолова: Борисов да си озапти министрите

Премиерът Борисов да си озапти министрите и да накара депутатите си да гласоподават страната да заплати здравните осигуровки на хората в насилствен неплатен отпуск от затворените в пандемията компании. Заплатите на депутатите са с по 500-600 лева по-високи от есента. Да създадат един жест към българските жители и да платят 26 лева на месец здравните осигуровки на служащите, които са в неплатен отпуск поради пандемията.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във видео онлайн във Facebook. Тя се обърна и към опозицията в лицето на Българска социалистическа партия.

Опозицията в Народното събрание да внесе промени в Закона за изключителното състояние и страната да поеме здравните осигуровки на 44 хиляди души в неплатен отпуск, получили поддръжка по мярката „ Запази ме “, както и на останали 350 хиляди души, които сега не са на работа поради ограниченията. "26 лева на месец на човек няма да „ бутнат “ бюджета на страната, само че тези пари са непостижими за хора без приходи ", добави Манолова.

"Задава се войска от здравно неосигурени лица в изискванията на пандемия. Офисът на „ Изправи се.БГ “ е залят от сигнали на хора без приходи, които взимат бързи заеми и се заробват, които са в невъзможност, тъй като не могат да лекуват себе си и фамилиите си ", съобщи още тя.

По думите й дребните и междинните компании са оставени без поддръжка. "То остана заричане по малкия екран ", акцентира Манолова.

Припомняме, че в своя позиция до медиите през вчерашния ден ръководителят на „ Изправи се.БГ “ съобщи, че е цинично хора, които получават по 24 лева дневно, да са принудени да заплащат здравните си осигуровки по 26 лева на месец и че това ги оставя без достъп до здравни грижи по време на пандемията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР