Премиерът акад. Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център

...
Премиерът акад. Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център
Коментари Харесай

Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център заради ситуацията в Израел

Премиерът акад. Николай Денков привиква съвещание на Националния контратерористичен център в 18:00 ч. в Министерския съвет. Причината е нападението на придвижването „ Хамас “ над Израел, оповестиха от държавната пресслужба.

Националният контратерористичен център е основан по Закона за противопоставяне на тероризма. Негов координатор е Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Той прави разбори и оценка на терористичната опасност за съответни обекти и лица на национално, регионално и общинско ниво, и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на равнището на опасността и въвеждане на степен на подготвеност. Дейностите на Центъра се реализират от чиновници на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Държавната организация „ Разузнаване “, службите „ Военно разузнаване “ и „ Военна полиция “ към Министерството на защитата.

Кабинетът приготви през вчерашния ден денем евакуацията на българите, поискали да изоставен Израел след терористичните офанзиви на „ Хамас ”. Правителственият аероплан се чака да кацне през днешния ден на Летище София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР