Преместването на икономическите активи на Лукойл в България няма да

...
Преместването на икономическите активи на Лукойл в България няма да
Коментари Харесай

Преместването на активите на Лукойл у нас няма да се отрязят на цените на пазара

Преместването на икономическите активи на " Лукойл " в България няма да се отразят съществено на цените на пазара. Това съобщи в студиото на  " Денят стартира "  Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. По думите му, рафинерията би трябвало да работи с съветски нефт, с цел да може да осъществя облага, която в следствие да влязат в държавната хазна.

" Рафинерята " Лукойл " би трябвало да оперира с съветски нефт и да може да изнася тези артикули. На първо място с съветски нефт, тъй като в случай че не обработва този съветски нефт няма да има тази разлика сред Брент и Уралс. Така облагата ще бъде никаква и колкото е по-голяма разликата, толкоз по-голяма ще е и облагата, толкоз повече ще е и налога, който рафинерията ще заплати в България. И е обикновено да се продължи да се работи с съветски нефт ", изясни Бенчев.

По отношение на обстоятелството за какво би трябвало да изнася рафинерията, той сподели, че продукцията, която тя прави е много огромна и към 40% от нея се осъществя на българския пазар. Не може да прави по-малко, тъй като няма да бъде рентабилна и няма да заплаща доста налози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР