Премахване на фигурата на главния прокурор са обсъдили ДПС и

...
Премахване на фигурата на главния прокурор са обсъдили ДПС и
Коментари Харесай

Пеевски: Обсъждахме с Христо Иванов да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло

Премахване на фигурата на основния прокурор са разискали Движение за права и свободи и „ Продължаваме промяната-Демократична България “, заяви пред публицисти депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който преди два дни беше определен за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание.

Вчера съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов беседва с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски в стаята на Движението в Народното събрание по отношение на конституционната промяна и състава на Комисията по конституционни въпроси.

„ Видяхте, че приехме механизма за надзор върху основния прокурор и също по този начин обсъждахме и с господин Иванов да премахнем фигурата на основния прокурор като цяло, да я няма в новата конституция “, сподели Пеевски пред публицисти през днешния ден след диалог с министъра на правораздаването Атанас Славов.

„ Сега това предложение пристигна от тях - за унищожаване на фигурата, ние ще мислим върху това, само че по-скоро ще бъдем съгласни “, съобщи още депутатът от Движение за права и свободи. Той посочи, че предлагането е пристигнало от ПП-ДБ.

Пеевски уточни, че преди година и половина от Движение за права и свободи са внесли план за промени в Конституцията. Тогава орязахме напълно пълномощията на основния прокурор, в този момент несъмнено ще вървим към унищожаване на тази фигура, добави той.

Попитан дали са видели план на ПП-ДБ, Пеевски сподели, че не са видели подобен за момента, само че го чакат. Той разяснява, че търсят консенсус по тематиките. По думите тук не става въпрос за една персона. Всички имат планове, ще седнем, ще работим върху всички, би трябвало да намерим общо единодушие, съобщи Пеевски. По думите му никой не може да господства в тази комисия. Това е конституцията на България, би трябвало да я създадем дружно, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР