14-часовото заседание на ВСС отекна и в парламента. Депутатите коментираха

...
14-часовото заседание на ВСС отекна и в парламента. Депутатите коментираха
Коментари Харесай

Как 14-часовото заседание на ВСС отекна в парламента

14-часовото съвещание на Висш съдебен съвет отекна и в Народното събрание. Депутатите разясниха пред публицисти дебатите по процедурата за предварително освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор с уточнението, че законодателната власт не се меси в правосъдната. Според огромна част от мненията има потребност от сериозна правосъдна промяна.

Подробности вижте във включването на Вера Александрова.

Рая Назарян, ПГ на ГЕРБ-СДС:

" Какви решения, по какъв начин, по какви правила ще ги взима Висш съдебен съвет и е напълно в техните пълномощия и не зависи от нас. Ние вмешателство не упражняваме по отношение на този самостоятелен орган. Могат да се държат по този начин, както преценяват. Щом имат потребност от спор и да се дебатират избрани тематики е напълно в техните пълномощия да го вършат. Могат да дебатират колкото е належащо преди да вземат своите решения ".

Надежда Йорданова, ПГ на ПП-ДБ:

" Главният прокурор очевидно се занимава с всичко друго, само че не и да провежда работата на прокуратурата по тази причина да има цялостно, обективно, всестранно следствие на всяко едно закононарушение, изключително пък на тези от висок публичен интерес. Това, което наблюдавахме през вчерашния ден, имаше доста малко общо с правото. Изненада беше смяната на позицията на част от членовете на Висш съдебен съвет по отношение на позицията от предходната година в аналогично сходно произвеждане и това е следващо доказателство, че е извънредно време тук, в тази постройка ние да реформираме Висш съдебен съвет и институцията на основния прокурор ".

Костадин Костадинов, ръководител на ПГ на " Възраждане ":

" Тъжното е, когато виждаме, че във Висш съдебен съвет има хора, които в действителност са копчета и като им натиснеш копчето работят, като им натиснеш копчето, стопират да работят. Това е тъжното. Аз поради това през днешния ден споделих, че е извънредно унизително, когато законите се трансформират поради избрани хора и поради избрани сега моментни положения на силите. Определено е ясно, че статуквото, което желае да отстрани основния прокурор се разцепи на две ".

Делян Пеевски, народен представител от ПГ на Движение за права и свободи:

" Лакърдии! "

Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ":

" Прецедент най-малкото. Не е имало такова съвещание 14 часа. За наличието на диалога - избирам да замълча ".

Станислав Балабанов, народен представител от ПГ на Има Такъв Народ:

" Но е разумно ние, като политически показани партии, да търсим пътя в действителност да реформираме тази система, с цел да не позволяваме тези игри на въздействие повече и това обединение на изпълнителна власт, законодателна власт със правосъдна власт в едно ".


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР