Прелезът край гара Орешец е бил с редовна сигнализация, съобщиха

...
Прелезът край гара Орешец е бил с редовна сигнализация, съобщиха
Коментари Харесай

БДЖ: Прелезът край Орешец е с изправна сигнализация

Прелезът край гара Орешец е бил с постоянна сигнализация, оповестиха от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

По предварителна информация на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) прелезът е с постоянно задействана светлинна и звукова сигнализация. Това оповестиха на формалната си интернет страница от НКЖИ, по отношение на злополуката сред тежкотоварен автомобил и трен, при която починаха трима души.

Инцидентът се случи към 13:25 ч. през днешния ден на охранителен прелез сред гарите Димово и Орешец. При прекосяването на камиона през прелеза поражда тежък конфликт с преминаващия бърз трен 7623 от Видин за София. Вследствие на удара локомотивът е деформиран и дерайлира първият вагон от композицията.

При удара са умряли машинистът и помощник-машинистът на влака, както и лидерът на тежкотоварния автомобил.

На потърпевшите пасажери е оказана помощ на място от пристигналите екипи на незабавна здравна помощ. Хората с по-сериозни контузии са откарани в профилирани медицински заведения, показаха от БДЖ по отношение на случая.

Ръководствата на БДЖ и НКЖИ сервират своите съболезнования на околните на починалите в злополучния случай.

Следователи от Националното разследване поемат следствието на злополуката. Те пътуват към мястото със особено оборудван мобилен център за следствие.

Камионът бил цялостен с натрошени камъни. Временно е спряно придвижването сред гарите Димово и Орешец.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР