Прекратяват се плановия прием и плановите операции в болниците в

...
Прекратяват се плановия прием и плановите операции в болниците в
Коментари Харесай

Прекратяват се плановия прием и плановите операции в Силистренско

Прекратяват се плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения в Силистренска област. Това стана ясно след съвещание на Кризисния щаб в района.

По данни на РЗИ, с натрупването от този понеделник до през днешния ден – 11 март,  заболеваемостта в Силистренско е достигнала 345 на 100 хиляди души население.

Описаната картина е причина за вземането на систематизирани ограничения, считано от на следващия ден до края на месеца, заяви доктор Теодора Начева, шеф на Регионалната здравна ревизия в Силистра.

В момента е сложна обстановката и в болничното заведение в Силистра. Потвърждава се казусът с дефицита на личен състав, което прави обстановката още по-критична, съобщи шефът на лечебното заведение доктор Васил Славов:

" Голяма част от личния състав са позитивни или заболели, карантинирани, което е огромен проблем. Легла можем да намерим, само че няма кой да ги обслужва. Всичко е над допустимия най-много ".
Малко места са останали в болничното заведение в Дулово, само че там се настаняват и пациенти от Шуменски район. Наполовина е запълнено и общинското лечебно заведение в Тутракан. От на следващия ден до 26 март на образование в електронна среда минават над 6 200 възпитаници от 5 до 12 клас.

Останалите ограничения, които следва да бъдат написани от РЗИ са идентични с тези в цялата страна.

В първия ден от работата на електронната платформа за имунизация през двата имунизационни кабинети в Силистра са минали към 30 индивида. От на следващия ден включват по един кабинет в лечебните заведения в Силистра, Тутракан и Дулово, заяви доктор Теодора Начева, шеф на Регионалната здравна ревизия в Силистра.

До неделя 150 души в района са създали своята резервация за имунизация. За да могат да се употребяват дейно всички дози от флаконите с ваксина, РЗИ е направила своя организация на работата на кабинетите за имунизация, разяснява доктор Теодора Начева.

До момента близо 4 200 са имунизираните в Силистренска област, като на над 700 от тях е сложена втора доза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР