Прекратяването на огъня в зоната на палестинско-израелския конфликт ще влезе

...
Прекратяването на огъня в зоната на палестинско-израелския конфликт ще влезе
Коментари Харесай

Ислямски джихад потвърди примирието с Израел

Прекратяването на огъня в зоната на палестинско-израелския спор ще влезе в действие в 23:30 ч., заяви египетският медиатор, който договаря със страните. Мохамед ал-Хинди, началник на политическия отдел на радикалната формация " Ислямски джихад ", удостовери това пред телевизионния канал " Ал Джазира ".

" Това ще се случи по-близо до среднощ, в 23:30 ч., когато всички детайлности ще бъдат контрактувани и прекратяването на огъня ще влезе в действие ", сподели той. По-рано се очакваше прекратяването на огъня в линията Газа да влезе в действие в 20:00 ч.

Според телевизионния канал " Ислямски джихад " се е съгласил на примирието в подмяна на обещанието на египетския медиатор да накара Израел да освободи двама пленени бойци.

В петък Израелските сили за защита оповестиха началото на интервенция " Зора " против палестинската формация " Ислямски джихад ". Позициите на радикалите, техните офиси, тайните оръжейни заводи и хранилища бяха изумени от артилерийски и въздушни удари. В отговор палестинците изстреляха към 1000 ракети и снаряди по израелска територия.

Според обновените данни на Министерството на здравеопазването броят на жертвите на израелските набези в неделя до края на деня е достигнал 43 души, от които 15 деца и четири дами, а 311 души са били ранени./БГНЕС

Газа / Израел
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР