Прекратяване на продажбите на лекарствените продукти, съдържащи парацетамол с изменено

...
Прекратяване на продажбите на лекарствените продукти, съдържащи парацетамол с изменено
Коментари Харесай

ЕАЛ иска да прекрати продажбите на някои лекарства с парацетамол

Прекратяване на продажбите на лекарствените артикули, съдържащи парацетамол с изменено или удължено освобождение. За това упорстват специалистите от

Комитета за оценка на риска в региона на фармакологичната зоркост, оповестява Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ)

на своя уебсайт.

Препоръката на експертите по лекарствена сигурност на Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) е обвързвана с рисковете на комплицираното освобождение на парацетамол от тези лекарстени форми в организма при предозиране .

Опитът демонстрира, че при предозиране (специално на високи дози) нормалните лечебни процедури, създадени за лекуване при предозиране на лекарствени артикули с неотложно освобождение, не са подобаващи. Ако пациентът няма информация, че е взел парацетамол с изменено освобождение, предозирането може да провокира тежко увреждане на черния дроб или даже гибел, изясняват още от ИАЛ.

При лекарствените артикули с изменено освобождение, които съдържат композиция на парацетамол с трамадол, в допълнение затруднение провокират признаците на предозиране с трамадол . Свързани публикации.. До 60% от медикаментите, продавани в интернет, са подправени 0 Кандидатът за началник на Национален осигурителен институт желае да понижи подправените болнични 0 Писалка открива рак за 10 секунди 0

В доста случаи на предозиране е допустимо да не се разбере дали е обхванат парацетамол с неотложно или с изменено освобождение. От Комитета показват, че няма средства, с които може да се понижи риска за пациентите , нито "възможен и типов метод да се приспособи лекуването на предозиране на парацетамол, провеждано в страните на Европейския съюз, за случаите на предозиране с лекарствени форми с изменено освобождение ".

Експертите са безапелационни, че рисковете при положение на предозиране с въпросните лекарства надвишават изгодата от по- продължителното деяние, което имат. Поради това Комитетът предложи преустановяване на продажбите на лекарствените артикули с парацетамол с удължено освобождение. Медикаментите, съдържащи парацетамол с неотложно освобождение , които не са наранени от този обзор ще бъдат, както и преди, налични, допълват от Изпълнителната организация по медикаментите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР