Прекрасният живот на Артър Лес - искряща сатира на пътуващия

...
Прекрасният живот на Артър Лес - искряща сатира на пътуващия
Коментари Харесай

Един неуспял писател на прага на 50-те

" Прекрасният живот на Артър Лес " - искряща ирония на пътуващия по света американец, странствуване във времето и в човешките сърца, горчиво-сладка романтика на изгубените благоприятни условия, издаде " Колибри " в превод на Паулина Мичева.

Книгата ни среща с неуспешен публицист на прага на петдесетте. Представете си, че сте канени на женитба, на която няма по какъв начин да отидете. На бюрото ви има купчина предложения за неуместни литературни събития из целия свят. Как ще се измъкнете? Нашият воин ще одобри всички оферти. Да, Артър Лес съвсем ще се влюби в Париж, съвсем ще почине в Берлин, едвам ще успее да избяга от пясъчна стихия в Сахара, инцидентно ще постъпи в християнски ритрийт център в Южна Индия, на необитаем остров в Арабско море ще се озове лице в лице с последния човек, който би желал да срещне на този свят, а в Япония ще му се наложи да яде доста, доста фасул, див пелин и морска лястовица. По някое време ще навърши петдесет години. Въпреки всички тези злополуки, неправилни стъпки, недоразумения и провали " Прекрасният живот на Артър Лес " е най-много любовна история. Пристрастяваща история...

Американският романист и създател на разкази Андрю Шон Гриър е роден във Вашингтон, окръг Колумбия. Негови творби са излизали на страниците на списания като " Ескуайър ", " Пари ревю ", " Нюйоркър " и други Първият му разказ " The Path of Minor Planets ", оповестен през 2001 година, е посрещнат с бурно утвърждение, само че международна популярност му носи бестселърът " Изповедите на Макс Тиволи " (2004). Печели " Пулицър " за литература за 2018 година с романа си " Прекрасният живот на Артър Лес ". Живее в Сан Франциско и Тоскана.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР