Прекомерното натрупване на мастна тъкан е не само естетичен проблем,

...
Прекомерното натрупване на мастна тъкан е не само естетичен проблем,
Коментари Харесай

Затлъстяване и помощ с хомеопатия


Прекомерното струпване на мастна тъкан е освен изящен проблем, само че и крие сериозен риск за здравето. То е резултат на нарушен енергиен баланс за нескончаем интервал от време, когато енергийната стойност на храната надвишава енергоразхода и непотребните калории се складират в тялото под формата на мазнини.

Оказва се обаче, че даже и да променим това съответствие (прием-изгаряне на калории), не е толкоз елементарно да отслабнем, защото има многочислени фактори, които въздействат върху процеса. Прекомерното повишаване на тегло е обвързвано и с излагането на продължителен стрес, с претоварването с работа, с нарушаванията в съня и тези в метаболитните процеси, с някои прочувствени разстройства и зависимости, със актуалния метод на живот с понижена двигателна интензивност и неточности в храненето.

Психоемоционалното положение на всеки човек има директно отношение към обмяната на веществата в организма, към хормоналния баланс, въздейства на апетита и тази взаимозависимост се реализира чрез действието на така наречен ПНЕИ-система (психо-невро-ендокринно-имунна). Именно тук е доста значима ролята и на хомеопатичните медикаменти като подобаващ регулатор.

Защо е значимо да поддържаме килограмите си в норма

Наднорменото тегло е причина за развиването на редица болести: сърдечносъдови (атеросклероза, артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, мозъчен инсулт), захарен диабет вид 2, подагра, ставни и дихателни болести и други Всички това сензитивно съкратява продължителността на живота.
Свързани публикации.. Затлъстяване - за какво е рисково? 0 Наднормено тегло и сърдечните болести – директната взаимозависимост 0 Как да отслабнем бързо, освен това здравословно? (І част) 11

Обиколката на талията не би трябвало да надвишава 94 см при мъжете и 80 см при дамите. При надвишаване на тези индикатори се покачва доста рискът от болести, свързани с така наречен метаболитен синдром.

За отслабването е нужно да се създадат следните наложителни промени в питателните и двигателните привички:
Съвременният човек в дейна възраст всекидневно има ниска или най-вече умерена физическа интензивност. Това значи, че междинната енергийна нужда за мъжете е към 2500 ккал на ден, а за дамите – към 2000. Т.е. с цел да стартира процесът на намаляване, този калориен банкет би трябвало да се понижи. Нужно е да се заобикаля приемът на алкохол и безалкохолни питиета, маргарин, захарни произведения, ядки, шоколад, млечни артикули, пържени храни, полуфабрикати и бързи храни, консервирани произведения. Да се понижи и солта. За сметка на това увеличете потреблението на плодове, зеленчуци, варива и зърнени храни.

Не пропускайте хранене в опит да ограничите калорийния банкет. Опитът демонстрира, че гладът ще ви подтикне да консумирате повече от нужното на идващото хранене.

Вечеряйте не по-късно от 2-3 часа преди лягане. Ограничете вечерния банкет на храна като количество, защото храносмилателната система има избрана биоритмика. Отделянето на ензимите е мощно и мощно в утринните часове и до ранния следобяд, като след 14 ч. тази интензивност понижава. Когато преяждате вечер, храните – изключително суровите – не могат да бъдат изцяло обработени. Те престояват дълготрайно и се стига до нежелани гнилостни и ферментационни процеси.

Пийте задоволително вода (минимум 40 мл на кг телесно тегло) и не пропускайте ежедневната физическа интензивност, даже и това да е единствено вървене пешком по 30-40 минути.

И не забравяйте, че вярното намаляване е постепенно и последователно!

Как хомеопатията може да помогне

В хомеопатията съществуват редица медикаменти, които оказват помощ за регулирането на тежестта чрез повлияване на някои от факторите за затлъстяване, да вземем за пример нарушавания в обмяната на веществата, психически аргументи, водещи до преяждане или усложнения със спазването на диетичен режим и други Не забравяйте, че в хомеопатията лечението се дефинира самостоятелно, като за триумфа на лекуването е значим точният асортимент на лекарство. Затова за постигането на допустимо най-хубави резултати е значимо да потърсите помощта на умел доктор хомеопат.

Ето кои са някои от препоръчваните хомеопатични монопрепарати, които оказват помощ да се реализира връщането на салдото в организма, да се контролира действието на ПНЕИ-системата и последователно да се редуцира и тежестта.

Stibium sulfuratum nigrum D12, D30. Подходящо хомеопатично лекарство за деца и младежи, предразположени към напълняване, с храносмилателни разстройства, които затрудняват спазването на диетичен режим. Често се оплакват от последвателно периодично повтаряне на диария и запек, от отичане на корема след хранене. Отличителна линия е езикът на този вид пациент – затрупан с бял налеп.

Aurum metallicum D12, D30. При затлъстяване, съпроводено с хипертония и артериосклероза. Този вид пациент се отличава със мощно его, дисциплинираност и упоритост, които го тласкат към работохолизъм.

Calcium carbonicum hahnemanni D10, D30. Подходящо за пациенти, в това число и деца, със забавена обмяна на веществата, които постоянно се оплакват от запек, потят се повече, изключително в региона на главата, склонни са към меланхолия и тревога, които водят до преяждане.

Fucus vesiculosus D6, D30. Хомеопатично лекарство, създадено от изсушено и стрито морско водорасло. Оптимизира функционалността на щитовидната жлеза и усъвършенства обменните процеси в организма. Подходящо при затлъстяване и метаболитен синдром. Много дейно при пациенти с неприятно храносмилане, твърдоглав запек и метеоризъм.

Ignatia D6, D30. Подходящо при тревожни и нервни пациенти, склонни към прочувствено преяждане, изключително заради загуба на непосредствен или след любовно отчаяние. Често това са дами, които се затварят в себе си и злоупотребяват със сладки храни в опит да се утешат.

Nux vomica D6, D30. Подходящо при пациенти, при които наднорменото тегло е в резултат на продължителен стрес и съчетанието на затънал метод на живот с незадравословно хранене. Често недоволство при тях е запекът и разстройствата в съня. Прекаляват с използването на стимуланти (алкохол, кафе), по темперамент са избухливи, нервни, амбициозни, склонни към внезапни промени в настроенията и държанието (например съблюдаване на прецизна диета, последвано от преяждане).
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР