Прекалената самоувереност не винаги ще ви помогне, но разумно демонстрираната

...
Прекалената самоувереност не винаги ще ви помогне, но разумно демонстрираната
Коментари Харесай

11 неща, които уверените хора никога не правят при интервю за работа

Прекалената самонадеяност не постоянно ще ви помогне, само че рационално демонстрираната увереност може да задвижи напредването ви в професионалното развитие. И по-специално, не боли да покажете здравословно самочувствие на изявление за работа.

По-долу предлагаме 11 неща, които самоуверените хора се пробват да заобикалят по време на изявленията за работа, съгласно специалистите по наемане на личен състав.

Уверените хора не бързат, знаейки цената на навременната пауза

" Уверените хора не бързат да дават отговор на всеки въпрос незабавно ", сподели Андреа Мадън, вицепрезидент по маркетинг, представена от изданието HR-Portal. Може да наподобява, че демонстрирате своя опит и умения, като отговаряте незабавно на всеки въпрос, само че също по този начин може да наподобява, че в действителност не сте слушали въпроса, тъй като към този момент сте възнамерявали отговора си. Вие също по този начин рискувате да прекъснете интервюиращия, което множеството работодатели не харесват. Дори и да знаете какво желаете да кажете, изчакайте най-малко секунда или две, преди да отговорите. Може да откриете, че сте измислили нещо по-добро от това, което сте възнамерявали да кажете незабавно. "
 Снимка 217627
Не се извиняват прекалено много

" Ето най-важното нещо, което уверените хора не вършат в изявленията: те не се извиняват или изясняват прекалено много ", споделя Лори Ди Баталия, основен изпълнителен шеф на Aligned at Work. " Много хора отиват на изявлението, знаейки всичките си компликации и проблеми и се концентрират върху тях... Често историята на самия трудов опит се губи заради несъразмерни извинения (когато това не е необходимо) и прекалено откриване на информация. Никога не би трябвало да лъжете или да преувеличавате, само че би трябвало да помислите по какъв начин да разкажете историята си - от позиция на жертва или победител, които са научили уроците на проблемите и неуспехите? "

Избягват паразитни и думи заряд

" Едно от главните неща, които диря, когато изучавам или се приготвям за изявление, е положителната тирада. " сподели Миранда Уилкокс, създател и обучител на Thrive Potential. " Уверените претенденти заобикалят паразитни думи като " мисля ", " в действителност " и малко евентуални безспорни изрази като " постоянно ".
 Снимка 227069
Те не се вършат на съвършени

Уверените хора не се показват за съвършени по време на изявленията, споделя Кармен Ор, вицепрезидент по човешките запаси в eBay. " Най -уверените хора демонстрират примирение, като дават образци за нещо, което се е объркало и споделят наученото от претърпяното. Това акцентира както тяхното съзнание, по този начин и способността им да учат. "

Елис Смит, експерт по човешки запаси: " Уверените хора схващат, че неуспехите са част от живота - неефикасно е да се преструвате, че не се случват, или по-лошото, че в никакъв случай не сте изпитвали неуспех.В едно изявление убеден човек изяснява своите неуспехи и акцентира по какъв начин това е довело до техния непрестанен напредък. От друга страна, стремежът към върхови достижения може да наподобява като свръх убеденост или даже надменност. Работодателите не желаят съвършения претендент. Те се нуждаят от претендент, който осъзнава, че грешките се случват и ще употребява този опит за саморазвитие и развиване на организацията. "

Те не споделят единствено това, което считат, че интервюиращият желае да чуе

" Уверените хора заобикалят да приказват в изявленията или да се пробват да дават отговор на въпроси, като споделят това, което считат, че интервюиращите желаят да чуят, а не това, което е истина и достоверно ", споделя Алисън Гаридо, кариерен треньор. " Бъдете най-хубавата версия на себе си, не се опитвайте да бъдете някой различен. Ако получите работата като някой различен, ще би трябвало да продължите да се преструвате, когато започнете да работите. Ако не получите работа, постоянно ще се чудите дали бихте могли да я получите, като бъдете себе си. "

Не употребяват дълги отговори и пояснения

" Единственото нещо, което уверените хора заобикалят в интервютата, е потреблението на ненужно дълги отговори и пояснения ", споделя Сюзън Грей, управител за придобиване на гении. " Те са подготвени и могат да отговорят малко и плътно след предварителна подготовка. Много хора попадат в клопката на даването на дълъг отговор, надявайки се, че сходно на есе в колежа, те ще намерят най-малко част от правилния отговор. По-уверените интервюиращи също по този начин прецизират въпроса, преди да отговорят. "
 Снимка 227070
Не ласкаят

" Уверените хора не би трябвало да ласкаят интервюиращите, тъй като знаят цената си ", споделя Алън Борч, създател на DotcomDollar.com. " Вместо да се отнасят към интервюиращите като към шефове, те се отнасят към тях като към сътрудници. По този метод те подхождат към диалога като към улица с в двете посоки придвижване. Това също свидетелства за отличните отзивчиви умения на интервюиращите, защото те знаят по какъв начин да водят диалог по верния метод, употребявайки верния звук и метод. "

Избягват да се хвалят

" Уверените хора в никакъв случай не поемат напълно за себе си заслугата за план или достижение - те са подготвени да споделят похвали те с другите ", споделя Джейми Маккан, притежател на Marketing Services. " Междувременно тези, които са по-малко уверени, постоянно поемат ненужно цялата отговорност и не споделят положителните или неприятните резултати с екипа си. "

Те не вършат съпоставения

" Бих споделил, че уверените хора не вършат едно нещо по време на изявленията, тъй като демонстрират, че се тормозят прекалено много за конкуренцията. Например, те не питат за други претенденти. Те не допускат и не се оправдават - да вземем за пример, " даже и да нямам толкоз опит, колкото другите... ", сподели Кристофър К. Лий, създател и съветник по кариерата на Purpose Redeemed. " В последна сметка нищо от това няма значение за вас като претендент. По някаква причина сте на изявление... Изкушаващо е да се опитам да преценява " какви са възможностите ми? " Но в случай че работите с непълна информация, вашата оценка евентуално ще бъде неточна по този начин или другояче. Така че не се закачайте за това. Подгответе се добре и направете всичко допустимо в изявлението. "

Избягват отрицателния език на тялото

" Уверените хора не допират лицето си и не се пипат по тялото по време на изявленията ", споделя Виней Амин, здравен специалист и основен изпълнителен шеф на Eu Natural. " Спокойствието и езикът на тялото са необикновено точни знаци за готовността на претендента за ролята и в случай че някой е убеден, той седи умерено, със мощна, естествена стойка и съвсем приветливо държание - сигурно без кръстосани ръце. "

Те са уверени в качествата си

" Изнервям се, когато евентуалните чиновници са прекомерно нетърпеливи да се откажат от мечтаните от тях заплати, работен график или служебни отговорности ", споделя Кендра Брунинг, създател на GameCows. " Като човек, който е бил на тяхно място, знам, че това може би е просто тъй като са разчувствани от тази позиция и благонадежден източник на приходи. Но това постоянно кара претендента да подценява своите умения или капацитет. Открих, че това може да се отрази на тяхната роля в моята компания; тези хора постоянно се двоумят да поемат повече отговорност или да извършват задания, които биха могли да им оказват помощ да се развиват с моя бизнес. Това, което най -много ме впечатлява, са евентуалните чиновници, които отстояват своите качества и са подготвени да се пазарят малко, преди да одобряват заплата и служба, която устройства и двете страни. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР