Преходният период до пълното оттегляне на Великобритания от ЕС ще

...
Преходният период до пълното оттегляне на Великобритания от ЕС ще
Коментари Харесай

Съветът на ЕС даде мандат на Барние за преговори по преходния период за Брекзит

Преходният интервал до цялостното отдръпване на Англия от Европейски Съюз ще продължи от 30 март 2019 година до края на 2020 година, като през това време Лондон ще би трябвало да съблюдава и ползва цялото европейско законодателство, без да има право на глас при вземането на решенията на Брюксел.


Съветът на Европейски Съюз даде мандат на основния договарящ Мишел Барние за водене на договарянията за преходния интервал. През това време Англия ще остане част от единния европейски пазар и от митническия съюз. От 30 март следващата година обаче Лондон остава без свои представители в европейските институции. Британски представители могат да бъдат канени по изключение на обособени срещи, без да имат право да гласоподават. Днешният Съвет беше управителен от българския министър на външните работи Екатерина Захариева.
Екатерина Захариема - министър на външните работи: " Това, към което през днешния ден се обединихме, е да имаме точна дата, по този начин както водачите на Европейски Съюз през декември показаха. Срокът на преходния интервал би трябвало да бъде тъкмо избран и да не е безпределно дълъг. Това е от интерес и за Обединеното кралство, и за 27-те страни членки на Европейски Съюз, само че най-много за жителите и бизнеса в Европейски Съюз и Англия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР