Преходът от дете във възрастен не се случва за една

...
Преходът от дете във възрастен не се случва за една
Коментари Харесай

New adult - книги за пораснали момичета и момчета

„ Преходът от дете във възрастен не се случва за една нощ – единствено попитайте родителите на младеж. Но и преходът от младеж във възрастен не се случва с тракване на пръсти. В даден миг от живота навлизането в зрелите години се усеща като първи крачки в нови обувки. Така наречените „ нови възрастни ” са хората, които преди малко са почнали да вървят в тези обувки. А така наречен new adult романи описват за раните, които получават, и болките, които изпитват, до момента в който пристъпват в зрелостта. ”

- Кристан Хофман, победител в състезанието за new adult на издателство St. Martin`s Press

Смесете прочувствения ураган на младостта със свободата, която ти дава отделянето от вкъщи и ще добиете визия за атмосферата в книгите от вълнуващата литуратура new adult. Действието нормално се развива в университета и възприятията са доста наситени, както единствено младата обич може да бъде. Секс, неприятни момчета, драма и, в случай че се допитате до родителите на героите от тези романи – прекомерно малко време в библиотеките:)

Терминът new adult за първи път се употребява от St. Martin`s Press през 2009 година по отношение на възрастова категория, запълваща пропастта сред книгите за младежи и тези за възрастни.Читателите на new adult романите са най-вече дами над 18 години, почитатели на тийн литературата, които биха желали да преминат към по-зрели тематики. Книгите притеглят и хора, обхванати от носталгия по младежките години и времето в университета. Героите в new adult романите се пробват да открият своето място в света; любовта, която изпитват, е изпълнена с висши моменти и жестоки трудности, а краят вид „ и заживели щастливо ”, присъщ за обичайните сантиментални истории, не е наложителен. Все отново приказваме за модерна романтика – по тази причина имаме „ и заживели щастливо към този момент ”. Сексът участва, само че не е основен детайл.

Първата книга от новото направление на Егмонт – модерна романтика, е new adult романът „ Без Хоуп “, който можете да спечелите в нашия Клуб!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР