Прегрупирайки своите сили след скромния предизборен митинг през почивните дни,

...
Прегрупирайки своите сили след скромния предизборен митинг през почивните дни,
Коментари Харесай

Тръмп се отправя на предизборна обиколка към Аризона, където има огнище на коронавирус

Прегрупирайки своите сили след скромния избирателен протест през почивните дни, с който възобнови акцията си за преизбиране, американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е изправен пред нов тест за своята дарба да притегли голям брой хора по време на визитата си през днешния ден в щата Аризона, където има огнище на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Там той ще се опита да напомни на гласоподавателите за едно от основните послания от акцията през 2016 година Тръмп имаше за цел митингът му в края на предходната седмица в Тълса, щата Оклахома, да симвозилиза отварянето на страната и да показва политическа мощ, само че вместо това имаше хиляди празни седалки и настойчиви въпроси за метода, по който президентът води своята акция и за оставането му на поста още четири години. Слабата посещаемост насочи вниманието към визитата на Тръмп в Аризона.

Доналд Тръмп: Спасих стотици хиляди животи, само че никой не регистрира това

Най-напред президентът на Съединени американски щати ще отиде в Юма, с цел да означи строителството на повече от 200 благи от стената по продължение на границата с Мексико - тематика, върху която се градеше акцията му преди четири години. По-късно Тръмп ще приказва пред млади републиканци в голяма черква във Финикс, където уредниците разчитат да участват хиляди хора.

Обиколката на президента на Съединени американски щати ще мине под сянката на COVID-19. Кметът на Финикс, демократката Кейт Галего, даде да се разбере, че не има вяра, че обстановката в града е безвредна, и прикани президента да бъде с маска по време на речта си. Тя настоя всички представители на властта, в това число Тръмп, да дадат образец, като носят защитна маска на лицето. Досега Тръмп е отказвал да носи маска на публични места.

Предизборната демонстрация "Студентите за Тръмп " ще се състои в "Дрийм сити чърч " и ще се предава онлайн по малкия екран. Домакин е групата "Търнинг пойнт Ю Ес Ей ", основана от Чарли Кърк, съдружник на президента. Организаторите споделиха, че ограниченията за сигурност и запазване на здравето се доуточняват и не е решено дали от присъстващите ще се изисква да са с маска на лицето и да съблюдават обществена отдалеченост.

С ковид са още двама души от екипа, който провежда предизборния протест на Тръмп в Тълса

В края на предишния месец Аризона се трансформира в едно от най-активните огнища на разпространяване на новия ковид в Съедиените щати. Снимки на претъпкани заведения за хранене и питейни заведения, в които постоянни гости са без маска, провокираха спорни реакции. Губернаторът на Аризона, републиканецът Дъг Дюси, който поддържа Тръмп, промени мнението си предходната седмица и разреши на градовете и окръзите да изискват от хората да носят маска на публични места. Повечето градове, в това число Финикс и Юма, както и близките окръзи, се съобразиха. В Аризона се следят притеснителни трендове, в това число за % позитивни проби, който е най-голям в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР