Преговорните документи с Република Северна Македония както и т.нар френско

...
Преговорните документи с Република Северна Македония както и т.нар френско
Коментари Харесай

Френското предложение влиза във външната комисия на НС, политиците в Скопие с критики към София

Преговорните документи с Република Северна Македония както и т.нар френско предложение, влизат за разглеждане във външната комисия на Народното събрание. Стана ясно, че те нямат конфиденциален гриф и са налични за всички народни представители.

На този декор - президентът на Северна Македония Стево Пендаровки дефинира процеса по евроинтеграция на страната си като " безплоден ". Според Пендаровски, повода са " ултимативните български претенции ".

В изявление за ТВ 24 той разяснява, че част от страните от Европейски Съюз имат забележки по отношение на вмъкването на разногласието сред София и Скопие в преговорната рамка за участие. Според Пендаровски, не трябва да се прави компромис по въпросите за историята и езика в Северна Македония.

Той добавя още и че настояването на България българите да бъдат включени в конституцията на Република Северна Македония, е мъчно да бъде осъществено.

Външният министър Буяр Османи пък продължава да се придържа към поръчката си публично Скопие да даде коментар по отношение на така наречен " френско предложение " едвам, откакто страните от Европейски Съюз заявявят позицията си.

Утре в Брюксел ще се организира среща на Върха, където 27-те би трябвало да се произнесат по тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР