Преговорите за съставяне на правителство с третия мандат, даден на

...
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Преговорите за сформиране на държавно управление с третия мандат, даден на Българска социалистическа партия, на процедура се провалиха още преди да са почнали, откакто така наречен партии на митинга, а след това и " ИТН " (ИТН) оповестиха, че няма да поддържат кабинет на левицата. От датата, на която Българска социалистическа партия ще върне мандата, стартира да тече двумесечният период, в който президентът би трябвало да насрочи идващите парламентарни избори. Междувременно депутати от Има Такъв Народ внесоха в деловодството на Народното събрание проекторешение за осъществяване на президентските избори на 14 ноември.

Българите, идващи от страни, които попадат в алената зона за болест с ковид-19, са длъжни да показват имунизационен документ , удостоверяващ преболедуване или негативен PCR тест, извършен до 72 ч. преди влизане в страната. Това гласи заповед на здравия министър от сряда. Сред страните в алената зона са към този момент Северна Македония, Черна гора, Косово, Казахстан, Съединени американски щати и Ирландия.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев предложи на министъра на опазването на здравето нови ограничаващи ограничения против ковид, свързани и с съществуването на имунизация. Министър Стойчо Кацаров е изискал мнения от бизнеса в подтекста и на сериозния публичен отпор против ограниченията, изключително от страна на браншовите обединявания в областта на туризма, ресторантьорството и други Голяма част от областите в България влязоха в алената зона с над 250 инфектирани на 100 хиляди души население, което постанова и въвеждането на ограничавания.

Свят
В Италия " зеленият паспорт " към този момент е наложителен за вътрешни полети, фериботи, бързи влакове, учебни заведения и университети Фотограф: Reuters
Европейски Съюз извади Съединени американски щати и още 5 страни от листата за безвредно пътешестване по отношение на пандемията. Това значи, че американците и жителите на Република Северна Македония, Косово, Черна гора, Израел и Ливан ще бъдат подложени на по-обстоен надзор при влизане на територията на съюза поради нарасналата заболеваемост на жителите им от ковид.

Северна Корея евентуално е възобновила работата на значим нуклеарен реактор след тригодишна пауза. " Продължаването на нуклеарната стратегия на КНДР е очевидно нарушаване на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи Международната организация за атомна сила, съгласно която оборудването в Йонбьон работи от юли. Това е главният нуклеарен комплекс на Северна Корея, който спря работа към срещите на водача Ким Чен-ун с предходния американски президент Доналд Тръмп.
Капитал - брой 35
Китай забрани на децата и младежите в страната да играят компютърни игри над три часа седмично . Това е най-строгата рестрикция по отношение на гейм промишлеността на фона на продължаващите опити на регулаторите да лимитират софтуерния бранш. Новината потопи акциите на Tencent и на други китайски компании за онлайн игри. Сега малолетните китайци ще могат да играят игри сред 20.00 и 21.00 ч. в петък, събота и неделя. Тези ограничения са част от продължаващата акция на държавното управление в Пекин против тех фирмите поради опасения, че тези бизнеси имат прекомерно огромно въздействие върху обществото.
Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че е достигната задачата 70% от пълнолетното население на Европейски Съюз да бъде изцяло имунизирано Фотограф: Reuters
Икономика
885 млн. лева е остатъкът в бюджета към август, или с съвсем 200 млн. лева повече по отношение на месец по-рано, демонстрират предварителните данни на Министерството на финансите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР