Преговорите за прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаването

...
Преговорите за прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаването
Коментари Харесай

Продължават преговорите за прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложниците

Преговорите за преустановяване на огъня в линията Газа и освобождението на 50 дами и деца, държани за заложници от " Хамас ", не престават, удостовери през днешния ден пред ДПА осведомен с хода на диалозите източник.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1017
Сделката ще разреши да се реализира от три до пет дни пауза в боевете, да се усилят доставките на филантропична помощ за обсадения анклав, както и да бъдат освободени избран брой дами и деца, държани в израелски затвори.

" Хамас " кардинално се е съгласил на тези условия, сподели източникът.

Египетски високопоставени източници от сферата на сигурността споделиха също, че договорката включва освобождението на 50 дами и деца, държани за заложници от " Хамас ", в подмяна на освобождението на 75 палестински дами и деца, държани в израелски затвори. Помощта, идваща през граничния пункт " Рафах ", ще бъде увеличена до 200 камиона дневно, а горивото за Газа ще постъпва всекидневно.

Усилията за реализиране на преустановяване на огъня и обезпечаване на освобождението на заложниците не престават от седмици, а Катар и Египет играят ролята на медиатори сред " Хамас ", от една страна, и Израел и Съединени американски щати, от друга, написа Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР