МакДоналдс (McDonald`s) губи правото си да използва търговската марка Биг

...
МакДоналдс (McDonald`s) губи правото си да използва търговската марка Биг
Коментари Харесай

Съд на ЕС забрани на МакДоналдс да използва марката Биг Мак при определени продукти и услуги

" МакДоналдс " (McDonald`s) губи правото си да употребява комерсиалната марка " Биг Мак " (Big Mac) за название на " артикули от птиче месо ", както и за избран тип услуги в заведенията за хранене на американската верига за бързо хранене в Евросъюза. Това постанови през днешния ден Общият съд на Европейски Съюз, който е част от Съда на Европейския съюз, съобщи ДПА. 

Компанията " МакДоналдс " не е потвърдила, че действително е употребила в Европейския съюз в границите на непрестанен интервал от пет години правата върху търговски марки (при обозначаването на - бел. ред.) избрани артикули ", се показва в решението на първата инстанция на Съда на Европейски Съюз.

Съдебното решение е обвързвано с дълготраен юридически спор сред " МакДоналдс " и ирландската верига за бързо хранене " Супермакс " (Supermac`s).

Двете компании оспорват правото на прилагане на комерсиалната марка " Биг Мак ".

Корпорацията " МакДоналдс " е записала термина " Биг Мак " като своя интелектуална благосъстоятелност през 1996 година През 2017 година обаче " Супермакс " изиска от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност да забрани на " МакДоналдс " да употребява извънредно наименованието " Биг Мак " в страните от Европейски Съюз.

Службата на Европейски Съюз отчасти утвърди желае на " Супермакс ", само че реши, че комерсиалната марка въпреки всичко ще остане благосъстоятелност на " МакДоналдс ".

Американската корпорация резервира правото си да я употребява за наименованието на ястия от телешко и птиче месо, за сандвичи,

както и за услуги в заведения за хранене и в заведения, при които клиентите могат да си поръчат и платят, без да слизат от колите си (драйв-ин). 

Днешното решение на Общия съд на Европейски Съюз лимитира още повече правата на " МакДоналдс " върху комерсиалната марка " Биг Мак ". Корпорацията няма да има право да я употребява в Евросъюза във връзка с артикули от птиче месо, както и при услуги в заведения за хранене и в заведения от вида " драйв-ин ". Решението на съда визира и пилешките бургери на американската верига за бързо хранене, показва ДПА.

Съдебното решение не се отнася до известния бургер " Биг Мак ", който се подготвя с телешко месо и той ще продължи да се предлага под това название в страните от Европейски Съюз, разгласи " МакДоналдс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР