Преговорите за мир между Киев и Москва се натъкват на

...
Преговорите за мир между Киев и Москва се натъкват на
Коментари Харесай

Украйна призна за "значителни трудности" в преговорите с Москва

Преговорите за мир сред Киев и Москва се натъкват на " обилни компликации ", съобщи основният украинския договарящ Михайло Подоляк. По данни на Пентагона украинската войска е подхванала контраатака в някои елементи на страната. По информация на Пентагона украинската войска е почнала да отвоюва територия от съветските войски. Украинските елементи са си върнали контрола над Макарив, ни 40 км западно от Киев, и са съумели да изтласкат с към 100 км съветските сили в региона на Вознесенск.

Междувременно съветникът на украинския президент Зеленски Олексей Арестович съобщи, че чака дейната фаза на войната да завърши до края на април. По думите му офанзивата на Русия е замряла по доста фронтове, а Москва към този момент е изгубила 40% от нападателните си елементи. 

Девет филантропични коридора за евакуация на цивилни са договорили съветските и украинските сили, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук. Няма обаче съглашение за извеждането на жители от обсадения Мариупол. Главният украински договарящ Михайло Подоляк акцентира, че договарянията за мир не престават онлайн, само че към този момент няма значителен прогрес. По-рано Москва упрекна Съединените щати, че пречат на напъните за договоряне на помирение. А представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в интервю  а Си Ен Ен, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие, в случай че самото й битие е застрашено.В Брюксел европейските водачи ще обсъдят предлагането на ръководителя на Европейската комисия Урсула Фон Дер Лайен за финансова помощ от 3 милиарда евро за страните от Европейския съюз, приемащи на своя територия бежанци от Украйна. Шест и половина милиона украинци са мигрирали на територията на страната си, три и половина милиона са напуснали Украйна, заяви Организация на обединените нации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР