Преговорите продължават. Имаме общи точки, разговорите са конструктивни. Това заяви

...
Преговорите продължават. Имаме общи точки, разговорите са конструктивни. Това заяви
Коментари Харесай

Габриел: Имаме нужда от още малко време за преговори

Преговорите не престават. Имаме общи точки, диалозите са градивни. Това съобщи вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел след консултациите с президента Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Габриел призна, че имат и разлики с ПП-ДБ. „ Именно затова имаме потребност от още малко време за договаряния, с цел да преодолеем тези разлики “, добави тя.

Габриел съобщи, че основата за съставянето на бъдещото ръководство са правила като споделената отговорност, с цел да има доста явен механизъм за взимане на решения. „ В този подтекст има съглашение от наша страна, което беше препоръчано още преди две седмици и то бе поставено на масата. За нас е значимо да се придържаме към него “, посочи вицепремиерът в оставка.

Габриел е дала отговор на президента, че имат потребност от още малко време. „ Благодарна съм за градивния звук, в който те протекоха през последните два дни “, съобщи тя и посочи, че договарянията не са на закрито, тъй като има доста явен документ за позицията, от която ГЕРБ-СДС са тръгнали.

„ За нас е значимо да работим върху общ текст, в който водещи са предложенията, които към този момент доста ясно сме изложили. Много значимо е да си дадем късмет тези договаряния да продължат в градивен дух с открити диалози “, сподели вицепремиерът в оставка

Мария Габриел акцентира, че няма червени линии и тя в никакъв случай не е говорила за такива. „ Няма да си трансформира речника. Диалогът, взаимното почитание, само че и доста ясното носене на отговорност, да се знае какво се случва е водещ принцип “, добави тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР