Преговорите по Националния рамков договор за 2018 г. се бавят,

...
Преговорите по Националния рамков договор за 2018 г. се бавят,
Коментари Харесай

БЛС: Преговорите по новия рамков договор се бавят


Преговорите по Националния рамков контракт за 2018 година се бавят, работните групи към момента не са почнали работа по смяна на нормативните докумети. Това написа доктор Венцислав Грозев, ръководител на Български лекарски съюз , до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев .

„ Български лекарски съюз, посредством представители на Бордовете по специалности е подготвен с оферти за съответни промени в логаритмите на клинични пътеки и текстове по Националния рамков контракт “, показват от съсловната организация. И разясняват, че до 12 декември ще ги изпратят до министерство на опазването на здравето.

От Български лекарски съюз чакат навременен отговор от министерството за готовността им за пускане на срещите за Националния рамков контракт за 2018 година

По-рано от съсловната организация по-строг надзор върху лекарствената политика. „ Всеки, който е дръзнал да спекулира със здравето на пациентите, чрез разходване на държавни средства за персонални ползи, заслужава да получи своето законово наказване. От БЛС настояваме за доказване на лична виновност, след детайлни инспекции на участниците в незаконната търговия. Ако след тях, се потвърди виновност на сътрудник от гилдията, лекарския съюз изрично ще заеме позиция и ограничения. Дотогава обаче, не е редно да се уронва престижа на всички лекари, като се показва присъединяване на такива, без това действително да е тествано и потвърдено “, разяснява доктор Венцислав Грозев .

Свързани публикации.. Ананиев: Бюджетът на НЗОК няма да ощети нито един пациент 0 Мораториумът върху медикаменти - за и срещу (обзор) 0 Аркади Шарков: Не единствено у нас има успореден експорт на медикаменти 0

От Български лекарски съюз показаха вярата, че участниците в незаконни схеми за експорт на медикаменти ще бъдат обществено оповестени и ще получат заслуженото си. Така ще се избегне уронване престижа на лекарското съсловие, защото не може медиците у нас „ да се слагат под общ знаменател със знак за виновност “.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР