Преговорите по казуса с европейския здравен сертификат продължават. На този

...
Преговорите по казуса с европейския здравен сертификат продължават. На този
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Очаквам до края на юни европейският здравен сертификат да заработи

Преговорите по проблема с европейския здравен документ не престават. На този стадий няма единодушие по всички детайли от така наречен имунизационни паспорти.
„ Европейският здравен документ цели даване на хармонизираната рамка за улеснение на свободното придвижване в Европейския съюз, само че страните членки желаят да си запазят своите преимущества в региона на опазването на здравето и сами да вземат решение защо ще бъдат употребявани тези документи. Европейският парламент упорства да бъдат признавани в своята целокупност “, съобщи евродепутатът Андрей Ковачев пред БНР.

Ковачев очаква  при започване на юни общоевропейският документ да бъде гласуван и до края на юни той да бъде реалност . „ Много зависи през днешния ден дали ще се получи решение. “

Спорен миг се обрисува към PCR тестванията – макар съществуването на негативен подобен, някои страни постановат наложителна карантина , уточни Ковачев.

Вторият проблем касае серологичните проби. Анализ на някои научни служби сочи, че на този стадий не е вярно да се признават и те, само че Екологичен потенциал упорства най-малко да бъдат маркирани в цифровия документ.

„ В последна сметка имунизацията се прави, с цел да има антитела в нашето тяло, които да се борят против вируса и е нелогично, не може да се изясни по какъв начин по този начин тест за антитела, положителен, няма да бъде приет или дори не се разрешава да бъде включен в документа “, разяснява Андрей Ковачев в предаването „ Преди всички “.

Държавите членки са по-склонни да я има тази опция, посочи евродепутатът. „ Да бъде включена най-малко като алтернатива в документа и страните, които пожелаят, могат да го признават този тест за антитела . /…/ Това е една от борбите, които през днешния ден ще бъдат водени. Защото доста от хората, в това число в България, нямат при започване на своето заболяване PCR тест, който да покажат . “

Предвижда се позитивен подобен тест за шест месеца от провеждането му също да бъде признаван, разясни Андрей Ковачев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР